Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Protest în portul Constanța: ”Opriți dumpingul social și exploatarea salariilor.”

Published

on

În cursul zilei de azi, în portul Constanța s-a desfășurat un miting care vine să anunțe demonstrația care va avea loc pe data de 27 martie a.c. la Bruxelles vizavi de probleme generale și sectoriale din transportul maritim. Au avut reprezentanți organizații sindicale afiliate la ITF/ETF din sectorul maritim/portuar.

Potrivit inspectorului ITF Adrian Mihalcioiu, pe data de 27 martie se va desfășura la Bruxelles o mare demonstrație a lucrătorilor din ramura transporturilor europene.

Obiectivul fundamental al sindicatelor navigatorilor europeni este de a contribui la o industrie europeană de transport maritim puternică, la care să participe un număr tot mai mare de tineri și femei din Uniunea Europeană.

Transportul menține Europa în mișcare. Toți depindem de serviciile de transport pentru călătorii și comert, iar milioane de europeni lucrează în acest sector.
Din păcate, transportul european este în pericol. Concurența necorespunzătoare și practicile comerciale nedorite dăunează serviciilor de calitate, subminează drepturile lucrătorilor și sporesc riscurile privind siguranța pentru toată lumea.

Advertisement
usr

Dumpingul social afectează lucrătorii din transporturi din întreaga Europa:
• Lucrătorii timiși în alte țări sunt deseori plătiți mai puțin decât angajații locali.
• Depășirea orelor de muncă, deoarece angajatorii și guvernele ignoră regulile privind timpul de odihnă.
• Locuri de muncă distruse de concurența neloială pe baza costurilor, nu a calității.
• Companiile internaționale adoptă cele mai ieftine contracte, lăsând lucrătorii fără acces clar la asistență medicală și securitate socială.
• Lucrătorii obligați să încheie contracte precare și pe termen scurt .
• Subcontractarea constantă și falşii angajatori duc la ruperea legăturii dintre angajați și angajatori.

In ultimele decenii, politicienii de la nivel european și national au impus un sector de transport mai liber, mai integrat și mai competitiv. Cu toate acestea, nu au stabilit niciodată norme internaționale corespunzătoare pentru a proteja lucrătorii, intreprinderile și cetățenii.
Companiile expuse concurenței excesive reacționează cu dumpingul social. Ei evită sau abuzează de reglementările sociale în numele profiturilor pe termen scurt.
Acest dumping social împinge în jos salariile și condițiile de muncă pentru sectorul transporturilor din întreaga Europa, adâncind diferențele între persoane din diferite grupuri naționale și profesionale. Acest lucru nu este nu este doar o amenințare la adresa locurilor de muncă în transporturi – este un pericol real pentru coeziunea socială și credința oamenilor într-o societate europeană deschisă.

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions