Candidatul PRO România a șefia Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este de neînțeles de ce unii dintre contracandidații săi critică proiectele pe care le-a prezentat în această campanie electorală, în condițiile în care adversarii săi nu au venit cu niciun proiect ori au prezentat planuri mai vechi. Filipescu a mai remarcat faptul că blatul dintre PSD și PNL continuă, iar candidații celor două mari formațiuni refuză să participe la orice fel de dezbatere de idei.
„Le transmit contracandidaților mei și tuturor celor care ne critică că, pentru proiectele noastre prezentate în ultimele șase luni, noi muncim efectiv pe teren, cu detalii de proiectare, cu detalii tehnico-economice, sunt proiectele fundamentate, aplicabile și finanțabile. Și, pentru că vorbim de finanțarea acestor proiecte, aș vrea să aduc în atenția opiniei publice un domeniu care îi preocupă din ce în ce mai mult pe contracandidații mei, respectiv Sănătatea, unii declarând că aceasta a fost chiar prioritate zero. Numai că, realitatea e cu totul alta. Județul Constanța a pierdut foarte multe oportunități de finanțare atât pentru dotarea Spitalului Județean, cât și pentru cele orășenești sau centre de permanență. Găsim critici, dar nu ne uităm la vecinii noștri din Tulcea, care au semnat zilele trecute un contract de finanțarea dotării Spitalului Județean în valoare de 220 de milioane de lei, prin Programul Operațional Regional. Deci, Tulcea a putut, noi nu. Județul Constanța nu a accesat niciun ban fin Fondul Operațional Regional, de unde au luat județele din jur. Haideți să ne uităm fiecare în ograda lui.“, a afirmat Răzvan Filipescu.
Candidatul PRO România spune că se aștepta să vadă din partea contracandidaților o preocupare la nivelul educației, mai ales că există o stare generală de îngrijorare în rândul părinților.
„Văd că achiziția de tablete a întârziat pentru familiile defavorizate. Pe de altă parte, nimeni nu spune ce se întâmplă a doua zi după alegeri, pentru că mulți dintre copii se vor întoarce la școală a doua zi după ce sălile de clasă vor fi tranzitate de sute sau chiar mii de oameni. Cine face dezinfecție la școlile din mediul rural, spre exemplu? Nu am văzut această dezbatere din partea nimănui.“, a punctat Filipescu.
Acesta a readus în discuție și problema agriculturii din județul Constanța, spunând că toate demersurile pe care fermierii le-au făcut pe lângă Ministerul Agriculturii și Ministerul Finanțelor pentru suspendarea ratelor la credite pentru investiții au rămas fără răspuns până la ora aceasta. Candidatul PRO România a afirmat că problema ratelor este învârtită în jurul cozii la București, iar problema este plimbată de la o instituție la alta și nimeni nu ia o decizie.
„Este un moment de cumpănă pentru foarte mulți fermieri, pentru că scadența la rate a venit deja. Există ca mulți fermieri să intre în incapacitate de plată. Pe de altă parte, este foarte important ca noi, politicienii, să ne unim forțele pentru a obține finanțări pentru refacerea sistemului de irigații.“, a spus Filipescu.
Dobre: „Orban, groparul agriculturii!“
Mircea Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța, a comentat, la rândul său, problema subvențiilor din agricultură.
„Eu îmi doresc ca LuCovid Orban să se ducă cu 980 de lei pe hectar, cel afectat de secetă la grâu, la primul fermier care îi iese în cale și să îi dea cei 980 de lei și să spună ce să facă cu ei, pentru că acel fermier are de plătit rate la bancă, rate la leasing pentru utilaje, să își cumpere sămânță, să-și plătească oamenii, să își plătească arenda. Și asta cu doar 980 de lei. După educație și sănătate, Orban a băgat în pământ și agricultura. Din fericire, turismul a fost salvat de vouchere, au spus-o chiar operatorii. Din păcate, de la anul aceste vouchere nu se vor mai da“, a afirmat Dobre.
- Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
- Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
- CUI mandatar financiar coordonator: 21200010