Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Reabilităm drumuri judeţene cu fonduri europene? Încă nu ştim cât vor costa…

Published

on

În cursul zilei de ieri, pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa au fost postate două proiecte de modernizare a infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22 Tariverde şi pe traseul Corbu – Săcele-Istria – Sinoe – Mihai Viteazu.  Este vorba despre două trasee care au peste 50 km, respectiv primul este de 13,918 km iar cel de-al doilea de 40,258 de km.

Primul sectorul de drum studiat începe în zona Cetăţii Histria, traversează localitatea Nuntaşi şi se sfîrşeşte la intersecţia DN 22 Tulcea-Constanţa, în zona localităţii Tariverde. Întregul sector de lucru se află pe raza judeţului Constanţa şi este de 13,918 km.

Este foarte important de precizat că drumul judeţean asigură accesul către obiectivul turistic Cetatea Histria precum şi spre puncte de atracţie din rezervaţia Biosfera Delta Dunării precum Grindu Lupilor – Gura Portiţei.

Cel de-al doilea proiect vizează Drumul judetean DJ226 care realizează legătura rutieră între localităţile Corbu, Săcele, Istria, Sinoe şi Mihai Viteazu.

Advertisement
usr

Este vorba despre două proiecte extrem de ambiţioase dar care se vor realiza cel mai probabil de-abia în cursul anului viitor. L-am contactat pe Lucian Lungoci, director al Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru a ne furniza mai multe detalii referitoare la aceste proiecte, iar el ne-a spus că sunt încă în fază incipientă. Am dorit să ştim cât ar putea costa realizarea şi când se va întâmpla minunea.

„Nu ştie nimeni cât vor costa. Până se vor obţine toate avizele necesare şi se vor face studiile de fezabilitate e mult de lucru. Probabil vor începe lucrările anul viitor. Sunt două proiecte ambiţioase, iar Direcţia Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa v-ar putea oferi mai multe detalii.”, ne-a spus Lucian Lungoci.

Am luat legătura şi cu directorul adjunct al Direcţiei Generale de Proiecte, Ionuţ Nache, care ne-a confirmat că au fost depuse aceste proiecte. El ne-a spus că se încearcă obţinerea de fonduri europene pentru realizarea lor dar că este prematur să vorbim despre valoarea pe care o vor avea.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions