Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 28 iunie 2024, în şedinţă extraordinară de îndată, pentru a dezbate şi vota un număr de 12 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Dintre acestea, proiectul cu numărul 148/26.06.2024 privind aprobarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța a fost retras de pe ordinea de zi. Totodată, un număr de trei proiecte de hotărâre nu au primit votul favorabil al aleșilor locali, pentru a fi adoptate. Este vorba despre proiectul cu numărul 79/15.03.2024 privind retragerea Unității Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, proiectul cu numărul 141/21.06.2024 privind aprobarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța și proiectul cu numărul 143/21.06.2024 privind declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de administrație al societății Drumuri Județene Constanța S.A.
Primul proiect aprobat de aleșii locali a vizat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța, prin majorarea acestuia cu suma de 3.514.130 lei. Această majorare include suplimentarea cu suma de 514.910 lei a alocației de la bugetul local pentru obiectivul de investiții “Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”, precum și suplimentarea cu suma de 4.538.510 lei pentru obiectivul de investiții “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”. În același timp, alocația bugetară pentru obiectivul “Reabilitare și modernizare Teatru de Vară – Mamaia, județul Constanța” a fost diminuată cu suma de 1.539.290 lei.
De asemenea, în ședința de astăzi a fost aprobată contributia Județului Constanța la bugetul de venituri și cheltuieli al Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud – Est pentru anul 2024. Aceasta are o valoare totală de 1.150.000 lei, reprezentând contribuția pentru funcționarea ADR SE Brăila de 700.000 lei și pentru funcționarea BRCT Călărași, în valoare de 450.000 lei. Rolul acestor structuri este extrem de important, atât pentru finalizarea proiectelor aflate în prezent în implementare, cât și pentru pregătirea și depunerea de proiecte viitoare de către entitățile din județul Constanța.
Tot în ședința de astăzi a fost actualizat Devizul General pentru proiectul Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, fiind stabilită o valoare totală a investiției de 15.477.547,64 lei cu TVA, din care construcții și montaj (C+M) reprezintă 11.440.040,18 lei cu TVA. Această actualizare este direct motivată de necesitatea finalizării proiectului, ce în prezent înregistrează un stadiu al execuției lucrărilor de aproximativ 75%.
Un alt proiect de hotărâre aprobat a vizat modificări în structura organizatorică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Statutul de funcții a fost modificat prin suplimentarea cu patru posturi de infirmiere în cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative, aceste posturi urmând să fie scoase la concurs. De asemenea, a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare, în urma reorganizării unor servicii și departamente, în conformitate cu Legea nr. 296/2023.
Tot astăzi, s-au realizat noi demersuri în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare si dotare Palat Administrativ Constanta – consolidare”. Menționăm faptul că susținerea la finanțare a obiectivului de investiții se realizează în cadrul a două apeluri, respectiv sprijinirea eficienței energetice în clădiri publice și consolidarea clădirilor aflate în risc seismic. Astăzi, consilierii județeni au votat aprobarea proiectului, a cheltuielilor aferente, precum și a indicatorilor tehnico-economici aferenți lucrărilor de consolidare. Valoarea totală a investiției se ridică la 15.758.812,88 lei cu TVA.
Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind aprobarea si detalierea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investitii „Reabilitarea Sectiei Exterioare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei – Clădire Secția Clinică Dermatovenerologie”, faza SF/DALI. Cu o valoare totală de 38.825.966,95 lei cu TVA, investiția urmărește reabilitarea, consolidarea și eficientizarea energetică a clădirii.
Ședința s-a ținut în format videoconferință, fiind prezenți în total 34 de consilieri județeni.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta