Au fost atrase 735.264.000 de lei prin emisiunea de anul acesta din cadrul Programului Fidelis, ediţia Centenar, faţă de 100 de milioane de lei cât a anunţat iniţial. În cele trei săptămâni de subscriere, cererea a fost una extrem de mare: 20.185 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe faţă de anul trecut.
,,Numărul mare de investitori arată încrederea pe care românii au avut-o în acest produs de economisire. Mă bucură faptul că relaţia dintre stat şi oamenii în slujba căreia cu toţii lucrăm poate fi, câteodată, atât de bună. Succesul programului de titluri de stat pentru populaţie din acest an este o dovadă clară a apetitului românilor pentru instrumentele alternative de economisire″, a declarat prim-minstrul Dacian Cioloş.
,,Este cel mai mare succes înregistrat în urma unei emisiuni de titluri de stat adresate populaţiei! Au fost cca. 3 subscrieri pe minut, 194 de subscrieri pe oră. (…). ″, susţine Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.
Titlurile de stat au început să fie tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând de ieri, 5 august. Deţinătorii titlurilor de stat le pot tranzacţiona la preţurile cotate în mod transparent la BVB.
Preţul titlurilor de stat poate fluctua pe bursă, în funcţie de condiţiile de piaţă. Astfel, în cazul în care deţinătorul alege să vândă titlurile de stat înainte de scadenţă, există posibilitatea ca valoarea acestora să fie mai mare, egală sau mai mică decât cea nominală de 100 de lei. Persoanelor, care deţin titluri de stat şi le păstrează până la scadenţă, le vor fi răscumpărate de stat la valoarea nominală de 100 de lei/titlu.
La scadenţă va fi organizată o loterie aniversară cu 100 de premii în valoare de 1.000 de lei fiecare. Un investitor poate câştiga un singur premiu, indiferent de numărul de titluri deţinute.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta