Bazinul Atena Sport Club a fost înființat în anul 2006 și este situat pe strada Avram Iancu din Constanța. Bazinul a fost construit într-un an și jumătate, iar costurile s-au ridicat la suma de 600.000 euro. 200.000 euro au fost bani atrași din fonduri europene, iar restul a aparținut familiei Florea. Clubul are dimensiunea de 600 mp, nici prea mic, dar nici prea mare. Bazinul are patru culoare, prevăzute cu blocstarturi. Lungimea este de 25 metri, iar un culoar are lăţimea de 2,3 metri, deci bazinul este lat de 9,2 m. În afara bazinului mare, de dimensiuni semi-olimpice, complexul, unul ridicat la standarde europene, are şi piscină pentru copii (cu apă tratată special), cu dimensiunile de 3 m pe 2 m şi adâncimea de 50 cm. Pentru ridicarea acestei săli, Răzvan Florea nu a primit nici un ajutor din partea Federației Române de Înot. Dar el și colegii lui, cu care lucrează la bazin, adică 14 instructori, sunt absolut convinși că lucrurile se vor schimba.
Fostul instructor al Dianei Mocanu este antrenor la bazin
La bazin am stat de vorbă cu Florin Nicola, un instructor vechi, fost coleg cu Răzvan, care ne-a spus foarte multe lucruri interesante. Printre altele, Florin Nicola ne-a spus că punctul lor forte este performanța. “Avem mai mulți copii medaliați. Dinu Patrick, spre exemplu, care este antrenat chiar de Răzvan, a cucerit trei medalii la Campionatul Naţional de înot pentru copii de la Arad, întrecere rezervată sportivilor de 10 şi 11 ani. Patrick a obţinut aurul la 50 m spate, argintul în proba de 50 m bras, iar la 50 m liber a terminat pe locul trei.Îl mai avem și pe Sebastian Tulea (antrenat de Andrei Petrescu), care a obținut medalia de bronz la campionatele naţionale de înot rezervate cadeților. El s-a clasat pe locul 3 la 200 m bras, în timp ce Mara Gherman , antrenor Laura Sachelarie, a cucerit bronzul la 50 m liber şi a ocupat locul 6 la 100 m liber.”, ne-a spus Florin Nicola. El ne-a mai spus că au un staff foarte bun, care s-a creat în jurul lui Răzvan și al Laurei Sachelarie (fostul instructor al campioanei Diana Mocanu). “Laura Sachelarie este un profesor cu cele mai bune rezultate. Este o sursă de inspirație. În jurul ei s-a format un nucleu de instructori, iar aceasta nu poate decât să ne insufle.”, a spus Nicola.
Opt şedinţe – 150 de lei
Numărul de copii care merg la înot la acest bazin este fluctuant. Dar putem vorbi de sute de copii care vin lunar la înot. Cel mai mic înotător are doar 2 ani, în vreme ce media vârstnicilor ajunge la 70-80 de ani. Ei pot înota contra unei sume modice de 150 lei/8 ședințe, între orele 11.00 și 13.00. Dar Nicola ne-a spus că ar avea nevoie de o infrastructură nouă, deoarece le lipsește un bazin olimpic. “Trăim cu speranța că administrația locală va înțelege acest lucru și ne va sprijini. În Constanța sunt și două bazine cu șase culoare, cel de la Palatul Copiilor și cel de la Centrul de Perfecţionare a Scafandrilor. Existența unui bazin olimpic ar îmbunătăți viața noastră și a tuturor cluburilor de înot. Nu uitați că lipsa de mișcare duce la lipsa calităților motrice”, ne-a spus Florin Nicola. Sperăm ca dorinţa lor să fie auzită la nivelul administraţiei publice locale, iar constănţenii să apeleze din ce în ce mai mult la cursurile de înot.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta