Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Săptămâna Protecției Civile. Vezi ce activități au avut loc la ISU Constanța

Published

on

pompieri

În perioada 25 februarie-3 martie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a desfășurat mai multe activități înscrise în calendarul Săptămânii Protecției Civile în România.

Scopul acestor activități a fost, în pricipal, de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență, publicul vizat aparținând tuturor categoriilor de vârstă.

În data de 26 februarie, ISU Constanța a organizat și desfășurat o acțiune de informare și educare preventivă în lăcașurile de cult, cu sprijinul personalului clerical. Pe durata acestor sesiuni au fost persoanelor prezente la slujbă le-au fost distribuite materiale informative. Acțiunea a fost desfășurată de echipajele operative din fiecare subunitate a inspectoratului în lăcașuri de cult situate în raioanele de intervenție, în 32 lăcașuri de cult, la care au participat 3.905 persoane, inclusiv personal clerical.

În Săptămâna Protecției Civile, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, au fost executate 70 activități alături de membrii comunităților locale, din care 20 pe linia de prevenire și alte 50 fiind exerciții demonstrative la insituțiile de stat, unitățile de învățământ și în gospodăriile oamenilor. Au participat 4.912 persoane. În cadrul exercițiilor demonstrative a fost prezentat modul corect de acțiune înainte, pe timpul și după producerea unui seism, tehnici de acordarea a primului ajutor, precum și modalități de prevenire/stingere a unui incendiu.

Advertisement
usr

Peste 2.800 elevi și personal didactic din unitățile de învățământ au participat la acțiunile de educație preventivă referitoare la tehnicile de acordare a primului ajutor dar și de educație privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

pompieri

Ziua Porților Deschise, eveniment organizat în perioada 25 februarie – 3 martie la toate subunitățile de intervenție a adunat aproximativ 300 de vizitatori – preșcolari, elevi și adulți – care au dorit să vadă tehnica de intervenție și să afle cât mai multe informații despre meseria de pompier militar.

Constituirea a patru puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă cu ocazia unor evenimente/întruniri organizate de ISU Dobrogea a vizat creșterea gradului de conștientizare și familiarizarea participanților privind măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență. Cele patru puncte mobile s-au organizat cu ocazia unor întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale, cu arhitecții și toți factorii implicați în domeniul construcțiilor, pe timpul unei sesiuni de informare și pregătire desfășurată cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, precum și cu ocazia participării repreznetanților ISU Dobrogea la o discuție organizată de un ONG pe tema situațiilor de urgență.

Exercițiul național de alarmare publică „Miercurea Alarmelor” a avut drept scop antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, verificarea funcţionării sistemului de alarmare şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Advertisement
usr

pompieri

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions