Conecteaza-te cu noi

Societate

Șapte studenți ai Universității Ovidius, la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România

Published

on

universitatea ovidius

O echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), a participat recent la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx24.

Aflat, în acest an, la cea de-a V-a ediție, exercițiul a fost organizat de Centrul Național Cyberint al Serviciului Român de Informații, în parteneriat cu instituții din Sistemul Național de Apărare și companii românești din domeniul securității cibernetice.

Din echipa UOC au făcut parte studenții: Mihai Teliman, Marian Davidov, Andrei Măceș, Octavian-Andrei Suliman, Nicolae Hoțescu, Tiberiu-Alexandru Țugui, și Costin-Cristin Cojanu, coordonați de lect. univ. dr. Dorin Iordache.

”Studenții au manifestat un interes deosebit în privința detaliilor executării activităților din cadrul exercițiului, care au implicat parcurgerea a șase scenarii, ce explorează vulnerabilitățile cibernetice relevante în contextul actual. Ei au abordat o diversitate de atacuri asupra elementelor critice ale infrastructurii și au testat abilitățile tehnice ale fiecărui participant. În cadrul acestor exerciții, studenții au pus în practică metode precum pentestinganaliză malwareforensics sau networking. Totodată, prin simularea unor atacuri live, au dezvoltat un mecanism eficient de avertizare și reacție la incidente de acest gen, concentrându-se asupra compromiterii datelor în cadrul organizațiilor virtuale.”, a precizat lect. univ. dr. Dorin Iordache.

Potrivit Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța, CyDEx este principalul exercițiu de securitate cibernetică din Romania de tip hands on (axat pe componenta practică), ce asigură un nivel avansat de realism, prin desfășurarea activităților într-un poligon de securitate cibernetică. Exercițiul vizează crearea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidentele cibernetice care privesc infrastructuri IT&C, precum și dezvoltarea cooperării dintre sectorul public și cel privat în domeniul securității cibernetice.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions