Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

Sărbători în siguranță! Ce recomandări au pompierii constănțeni pentru prevenirea incendiilor

Published

on

În perioada sărbătorilor de iarnă, împodobirea locuinţelor şi a gospodăriilor cu ornamente, beculeţe şi lumini de Crăciun este o tradiţie.

Pentru ca aceste momente să fie un prilej de bucurie, iar amintirea sărbătorilor să nu fie umbrită de tragedii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa vine cu o serie de recomandări pentru prevenirea  incendiilor:

  • fixaţi bradul de Crăciun în condiţii de siguranţă pentru a evita răsturnarea lui;
  • verificaţi instalaţia de brad din punct de vedere al funcţionării înainte de a o fixa în pom, iar în cazul detectării unor defecţiuni nu folosiţi improvizaţii;
  • nu amplasaţi bradul în apropierea unor surse de căldură (sobe, calorifere, mijloace de încălzire etc.) sau a unor materiale combustibile (perdele, draperii, feţe de masă etc);
  • se interzice punerea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse;
  • supravegheaţi în permanenţă copiii, eliminaţi din jocul lor artificiile, lumânările aprinse şi păstraţi la locuri sigure chibriturile şi brichetele. Explicaţi-le riscurile la care se expun, cât şi tragediile pe care le pot produce acestea.

În această perioadă, Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Constanța desfăşoară o serie de activităţi preventive la unităţile de turism şi alimentaţie publică, precum şi la bisericile şi mănăstirile din judeţ. Cu această ocazie, se fac instruiri cu factorii de decizie şi cu personalul angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Sursa: ISU Constanța

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions