Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

Șase inculpați, trimiși în judecată în dosarul motorinei furate de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Published

on

instanta de judecata

Șase persoane au fost trimise în judecată de procurorii constănțeni în dosarul motorinei furate care era destinată Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu.

Două persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea infracțiunii de delapidare în formă continuată, unul, pentru infracțiunea de complicitate la delapidare, iar ceilalți trei pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, s-a reținut, ca stare prezumtivă de fapt, că în perioada mai – iulie 2021, primii trei inculpați, având calitatea de angajați în cadrul S.C. E.E. S.R.L. au dezvoltat un mod de operare, în sensul sustragerii de cantități de motorină aparținând acestei societăți, raportând totodată superiorilor din cadrul societății că respectivele cantități ar fi fost livrate Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, în scopul alimentării generatoarelor, conform contractelor încheiate cu K.B.R., această din urmă societate fiind înființată de guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru a asigura logistica bazelor americane de pe teritoriul României.

În concret, din probatoriul administrat în faza de urmărire penală, a rezultat că primii trei inculpați ar fi alimentat generatoarele din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu cantități de motorină inferioare celor consemnate în documentele interne ale S.C. E.E. S.R.L., obținând astfel diferite surplusuri de motorină, pe care și le-au însușit.

Ulterior, combustibilul sustras, în cantitate totală de aproximativ 5.000 de litri, ar fi fost pus în vânzare către diverse persoane interesate, la un preț reprezentând aproximativ jumătate comparativ cu cel practicat de comercianții autorizați.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions