Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va intra în proces de reabilitare și modernizare. Directorul instituției, Adrian Bâlbă explică faptul că Microrezervația Constanța se schimbă la față: voliere interactive, maimuțe, pădure dobrogeană vor fi aduse în cadrul Complexului de la Constanța.
„Avem în plan să o reparăm complet, fiindcă au trecut cei cinci ani de la proiectul european POFTIC ce a dus la modernizarea primară a ei. În cei cinci ani s-a lucrat mult pe lemn fiindcă asta a însemnat acest proiect european – folosirea unor materiale „dulci” sau „bune” sau prietenoase cu mediul. Lemnul are și el viața lui și trebuie reparat pe ici pe colo, prin punctele esențiale. Avem în buget prevăzută o lucrare amplă de reparații”, a spus directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.
De asemenea, directorul instituției, doctorul Bâlbă spune că una dintre noutățile care ni se pregătește este voliera interactivă, adică un spațiu în care sunt ținute păsările.
„Am în plan, și este depus (un proiect, n.r.) la Consiliul Județean Constanța, un alt fel de volieră, una interactivă. Oamenii intră înăuntru, prin niște uși speciale care nu permit ieșirea păsărilor și-n această volieră să poată avea o interacțiune … Poate să se și găinățeze o pasăre pe umărul tău, dar vom avea și niște pălării de hârtie să le dăm celor care intră. Ideea e să te simți undeva, să stai cu plante, cu păsări, pe o alee ca într-o pădure pădure tropicală sau subtropicala. Să fie o “scenă” care să aibă păsări specifice și nu numai păsări (să vedem ce putem ține împreună cu ele). Vrem să facem un ambient de atractivitate, de interactivitate și să aibă oamenii o altă senzație față de cea obișnuită pe care o au în față unui animal la o grădină zoologică”, a mai spus dr. Adrian Bîlbă. ne explică doctorul Adrian Bîlbă, directorul Microrezervației.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta