Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

”Scuzele nu schimbă realitatea”. Campanie pentru prevenirea violenței domestice, la Cumpăna

Published

on

cumpana bataie

La data de 17 iulie a.c., polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au acționat pentru prevenirea violenței domestice, în rândul persoanelor vulnerabile din comuna Cumpăna, în cadrul Campaniei ”Scuzele nu schimbă realitatea”.

Astfel, polițiștii le-au vorbit acestora despre violența în familie, respectiv formele de manifestare, prevederile legale, măsuri de siguranță și servicii sociale disponibile.

De asemenea, au discutat despre aplicația Bright Sky RO, ce le oferă utilizatorilor, persoane aflate într-o relație abuzivă sau celor ce sunt îngrijorate pentru o persoană cunoscută, asistență și informații utile în cazul situațiilor de abuz.

Aplicația este disponibilă gratuit în Google Playstore și în App Store și poate fi instalată atât pe terminalele de operare Android, cât și pe cele cu iOS.

Advertisement
usr

Aplicația pune la dispoziție persoanelor aflate în situație de abuz informații despre formele violenței ăn familie și  permite evaluarea siguranței unei relații prin simpla completare a unui formular electronic.

Totodată,  prezintă informații și sfaturi legate de hărțuire și de consimțământul în relațiile sexuale, prezentând studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afișat cel mai frecvent în relațiile intime.

Aplicația oferă o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorii să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află.

Concomitent, permite accesul la informații despre cauzele și consecințele abuzului, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă a violenței domestice (ordinul de protecție provizoriu dat de poliție și ordinul de protecție dat de instanță) și măsurile care pot fi adoptate pentru creșterea siguranței în mediul online.

De asemenea, aplicația Bright Sky RO oferă posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de către victimă, printr-o funcție ce folosește text, video sau foto.

Advertisement
usr

Informațiile strânse de victimă în acest jurnal pot deveni dovezi în instanțele de judecată.

Polițiștii recomandă descărcarea aplicației pe telefoanele mobile și parcurgerea paginilor aplicației, de către fiecare persoană agresată de partener sau de altcineva din familie, pentru a afla informații care o pot ajuta să învețe să recunoască semnele abuzului, să caute ajutor specializat ori să completeze un jurnal privat referitor la situația dificilă în care se află.

În scopul reducerii riscului victimal, recomandările polițiștilor sunt următoarele:

  • Bătaia nu este ruptă din rai, nu o accepta ca pe o normalitate, nu tu ești vinovat(ă) pentru comportamentul abuziv al agresorului!
  • Schimbarea începe cu tine, cere ajutorul, sună la 112 când ești în pericol!
  • Cere ajutorul organizațiilor care oferă cosiliere, sprijin, adăpost!
  • Spune NU violenței în familie!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions