Conecteaza-te cu noi
palaz

Energie&Mediu

Se construiește o fermă de porci la 3,7 km de hipodromul din Venus. Laguna de dejecții va avea 1.000 mp

Published

on

O firmă proaspăt înființată din Neptun intenționează să construiască un complex pentru reproducerea suinelor și creșterea tineretului porcin la 3,7 kilometri de hipodromul din Venus. Societatea se numește Venus Piglets SRL și a fost înființată pe 22 mai 2017, de Mihaela Ionela Roibu (51% din părțile sociale) și de cetățeanul german Albert Josef Venneker (49%). Roibu este, de meserie, medic veterinar. La patru zile de la înregistrare, societatea a încheiat un contract de superficie cu două persoane fizice, Marinică Petrișor și Deng Weiwei, prin care a dobândit folosința unui teren de 6,3 hectare, în extravilanul municipiului Mangalia, la vest de stațiunea Venus, spre satul Vânători. Pe 8 iunie 2017, Venus Piglet SRL, prin administratorul ei, Mihaela Ionela Roibu, a obținut un certificat de urbanism din partea Primăriei Municipiului Mangalia. În conformitate cu acesta, societatea a demarat procedurile pentru  inițierea unui Plan Urbanistic Zonal, în vederea trecerii terenului din extravilan în intravilan. În acest sens, Venus Piglets SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța un memoriu detaliat, cu descrierea amănunțită a proiectului. Din acest document aflăm că investiția va cuprinde un grajd pentru maternitate și tineret porcin (până la 25 de kilograme), în suprafață construită de 4.573 de metri pătrați, o Carantină destinată adăpostirii suinelor pentru reproducție de 308 mp, un Filtru Sanitar (clădire cu regim parter, dotată cu o cameră de gestație, cabinet medic veterinar, vestiare și dușuri pentru lucrători, sală de mese) de 136 mp, o Anexă P+M cu birouri, sală de ședințe și camere de odihnă, având suprafața construită de 165 mp. În proiect, urmează o lagună de dejecții de 1.000 mp, fosă septică, moară și silozuri pentru furaje, împrejmuire, puț forat, o rezervă intangibilă de apă, rețele de alimentare cu apă și energie electrică, rețea de canalizare, alei și platforme carosabile. Terenul afectat proiectului are suprafața de 63.000 mp.

Memoriul tehnic al investiției urmează să fie analizat de Agenția pentru Protecția Mediului, care va stabili dacă se impune consultarea publicului, evaluarea adecvată a impactului sau aprobarea fără a fi necesar avizul de mediu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions