Conecteaza-te cu noi
palaz

Exclusiv

Ședință extraordinară la Consiliul Local Năvodari. Bani grei pentru biserici și vânzări de terenuri

Published

on

Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a convocat pentru azi o ședință extraordinară a Consiliului Local orășenesc. Printre marile urgențe care nu suportau amânarea până la ședința ordinară a lunii octombrie, edilul a trecut și ”alimentarea” cu bani a numeroaselor biserici din localitate. O ”alimentare” care nu a fost dezbătută, în prealabil, în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. Proiectul propune alocarea a 400.000 de lei pentru sprijinirea unităților de cult. Iată cum s-a gândit Chelaru să dirijeze aceste fonduri:

Finanțarea unităților de cult la Năvodari este tradiție veche.

Parohia Cuvioasa Paraschiva – 43.000 de lei

Parohia Buna Vestire – 38.000 de lei

Parohia Sfântul Ierarh Nicolae – 48.000 de lei

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul – 63.000 de lei

Advertisement
usr

Parohia Sfântul Antonie cel Mare – 48.000 de lei

Parohia Nașterea Maicii Domnului – 48.000 de lei

Parohia Sfântul Ieremia – 30.000 de lei

Mănăstirea Năvodari – 22.000 de lei

Parohia Sfântul Gheorghe – 26.000 de lei

Advertisement
usr

Cultul Musulman – 10.000 de lei

Biserica Centrul Creștin Agape – 24.000 de lei.

Un alt proiect urgent care a fost înscris în convocatorul ședinței extraordinare a fost inițiat de consilierul PSD-ist Radu Pîndici și se referă la îndreptarea unor erori materiale strecurate în mai multe hotărâri de consiliu inițiate și scrise – cu greșeli, cum altfel? – de același Pîndici. Hotărârile cu vorbe greșite au fost adoptate în ședința ordinară a Consiliului Local Năvodari, din 4 septembrie a.c. și se referă la un pomelnic de înstrăinări de terenuri prin licitație publică, negociere directă, concesiune sau superficie. Vorbim de terenuri situate în vatra veche a orașului, dar și în cartierul Midia-Sat, în zona Peninsula sau în zona turistică de la Hanul Piraților. În mod firesc, toate aceste proiecte trebuiau inițiate de primarul localității sau de viceprimar, la mijloc fiind chestiuni care țin de administrarea orașului. La fel de firesc, un simplu consilier n-ar putea ști aceste necesități decât cu îndrumarea aparatului de specialitate al primarului. Or, sub acest aspect, dacă primarul este depozitarul informațiilor, de ce n-a inițiat domnia sa proiectele? E străveziu faptul că inițiatorul real al comerțului cu terenuri a fugit de răspunderea de a-și pune semnătura la bătaie, mai ales în acest moment în care DNA-ul trebăluiește la dosarele furăciunilor din oraș. Și atunci a fost delegat să semneze acest Radu Pîndici, având pregătirea – de lăcătuș mecanic – tocmai potrivită pentru a înțelege ce semnează (?) și vârsta numai bună să nu riște consecințe foarte grave. Din nefericire, pomelnicul de hotărâri a ieșit cu greșeli. Dar nu gramaticale. Vorbim de greșeli grave de legalitate, în sensul în care o parte din comerțul cu terenuri urma să se facă fără licitație publică, deși legea interzice astfel de practici. Desigur, erorile puteau fi îndreptate la ședința ordinară. Pîndici și Chelaru au spus însă că e o urgență, trecând proiectul în ședința extraordinară. Probabil că și viitorii cumpărători au o urgență să cumpere terenurile.

Să mai spunem, pentru conformitate, că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare figurează și câteva proiecte cu adevărat urgente. Vorbim aici de câteva studii care trebuie realizate urgent pentru accesarea unor fonduri europene și guvernamentale. Pomenile pentru biserici și comerțul cu terenuri au venit și ele la pachet.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions