Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că actualul Guvern va crea un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă direct responsabilă ca acestea să devină realitate, subliniind că este nevoie de unităţi sanitare noi.
“România este, din păcate, ţara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta. Nu ne putem aştepta ca un soft IT de secol 21 să funcţioneze fără probleme pe un computer 386 de anii ’90. O astfel de aşteptare nu e doar o naivitate, ci o inconştienţă aproape criminală. (…) Vom construi spitale. Vom crea în acest Guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliţii, un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale. Ţara asta are nevoie de spitale noi. Ţara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris ministrul, pe Facebook.
Septimiu Bourceanu, senator PNL de Constanța, a reacționat și l-a atenționat pe ministrul Vlad Voiculescu că județul Constanța este un punct important pe harta unităților medicale din România. Cu argumente pe care i le-a reamintit tot într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Iată-l:
“Ați uitat de Constanța atunci când ați enumerat orașele în care spuneți că se vor construi spitale noi, domnule ministru! Sau poate nu știți că județul Constanța are un spital județean construit acum aproape jumătate de secol, o unitate sanitară subdimensionată față de necesitățile reale ale acestui județ. Această unitate sanitară cu 1.300 de paturi deservește în mod real regiunea Dobrogea ceea ce înseamnă aproape 1.000.000(un milion) de cetățeni. Infrastructura sanitară din Constanța are nevoie de sprijin urgent iar un nou spital trebuie construit luându-se în calcul o serie de caracteristici unice ale județului. Argumentele sunt multiple și solide și ar trebui să pună județul Constanța în topul priorităților Ministerului Sănătății atunci când vine vorba despre construcția de spitale. Cel mai mare port de la Marea Neagră, cea mai mare capacitate de cazare din România pe litoralul românesc, sute de mii de turiști in fiecare sezon estival, Centrala Nucleară de la Cernavodă, rafinăria Petromidia, baza americană de la Mihail Kogălniceanu, cetățenii județului Tulcea care se adresează în totalitate sistemului sanitar din Constanța sunt doar câteva dintre motivele pentru care județul Constanța are nevoie de un spital construit de la zero. Și când spun de la zero mă refer că nu se desființează niciun spital ci înființăm un nou spital și astfel creștem infrastructura spitalicească din Dobrogea. Așa cum am spus de nenumărate ori este necesar să modificăm planul național de paturi pentru a construi alte spitale noi. La Constanța, de exemplu, mai avem urgent nevoie în plus de 2.500 de paturi în planul național de paturi. În concluzie, domnule ministru, sunt aproape un milion de oameni din județele Constanța și Tulcea care depind de construcția unui spital în județul Constanța și, în numele lor, vă invit și vă aștept la Comisia de Sănătate din Senatul României să clarificăm această situație și să oferim acestor cetățeni ai României certitudinea că sănătatea lor va fi bine îngrijită într-un spital nou și modern.”
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta