Conecteaza-te cu noi
palaz

Politica

Senatorul Tit Brăiloiu, declarație politică de Ziua Internațională a Mării Negre

Published

on

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu va susține astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Mării Negre, o declarație politică, în plenul Senatului.

“Începând din anul 1996, ziua de 31 octombrie a fost declarată  Ziua Internaţională a Mării Negre. În această zi, cele şase ţări riverane – Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina – au semnat Planul Strategic de Acţiune (PSA) pentru Marea Neagră, un document care conţine cel mai complet set de strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea zonei”, se menționează în document.

Parlamentarul constănțean amintește, de asemenea, faptul că adoptarea Planului Strategic de Acţiune sus-menţionat a fost impusă de situaţia ecologică a Mării Negre, care s-a înrăutăţit în ultimii 40 de ani din cauza reziduurilor transportate de râurile din 17 ţări, pescuitului excesiv şi a deversărilor necontrolate de produse petroliere. În consecinţă, a existat şi încă există un risc serios de pierdere a unor habitaturi valoroase şi a unor peisaje, în cele din urmă a biodiversităţii şi productivităţii ecosistemului Mării Negre.

“Personal, în îndeplinirea mandatului de senator încredinţat de cetăţenii municipiului şi judeţului Constanţa, cunosc şi particip efectiv, prin măsuri legislative şi elaborarea hotărârilor administraţiei locale, la realizarea măsurilor privind conservarea biodiversităţii Mării Negre, pentru dezvoltarea şi modernizarea continuă a portului comercial, atât în beneficiul economiei naţionale, cât şi ca un important domeniu pentru asigurarea unui număr sporit de locuri de muncă”, a declarat senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Advertisement
usr

Dintre cele şase state semnatare a PSA, România este iniţiatoarea semnării, la Bucureşti, încă din aprilie 1992, a Convenţiei de Protejare a Mării Negre Împotriva Poluării, ale cărei principii au fost preluate şi dezvoltate ulterior în Declaraţia de la Odessa. Pentru realizarea acţiunilor prevăzute în scopul studierii mediului marin şi al rezolvării problemelor legate de situaţia Mării Negre, în anul 1996, la Constanţa, odată cu semnarea Planului Strategic de Acţiune, a fost inaugurat Centrul de Informare, Educare şi Resurse pentru Marea Neagră.

sursa foto: Agerpres.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions