Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

Sentință definitivă a Curții de Apel Constanța în cazul fostului inspector școlar Lucian Faliboga

Published

on

Ieri, Curtea de Apel Constanța a admis apelul declarat de DNA  împotriva sentinței penale pronunțată în dosarul penal ce-l privește pe Lucian Faliboga, fost inspector școlar al ISJ Constanța, acuzat de trafic de influență.

Reamintim că în cursul anului trecut, profesorul Faliboga a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorul șef al DNA, însă acesta nu a fost admis de judecători.

Iată soluția pe scurt:

”În baza art.421 pct.2 lit. a Cod de procedură penală, Admite apelul declarat de DNA-serviciul Teritorial Constanța împotriva sentinței penale nr.459/17.11.2022 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr.4725/118/2022. Desființează sentința penală atacată și, rejudecând, În baza art. 485 alin. 1 lit. a Cod procedură penală admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu procuror sef al Serviciului Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție și inculpatul Faliboga Lucian Dorel, cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: trafic de influență, prev și ped. de disp. art.6 din Legea nr.78/2000 raportat la art.291 alin.1 C.pen., În baza art. art.6 din Legea nr.78/2000 raportat la art.291 alin.1 C.pen., condamnă inculpatul FALIBOGA LUCIAN pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare.

În baza art. 91 alin. 1 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit potrivit art. 92 alin. 1 Cod penal şi calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă inculpatul să frecventeze un curs de pregătire şcolară sau calificare profesională derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanța sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, obligă inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei municipiului Mangalia sau Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. În baza art. 94 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa. În baza art. 91 alin. 4 Cod penal atrage atenţia inculpatului supra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere, obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art.291 alin. 2C. pen., confiscă de la inculpatul Faliboga Lucian Dorel suma de 3000 lei, reprezentând echivalentul bunurilor primite de la martorul denunţător I. I. L. În baza art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român.

Menţine celelalte dispoziţii din cuprinsul sentinței apelate, în măsura în care nu sunt contrare prezentei decizii penale. În baza art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, azi 11.10.2023
Document: Hotarâre  958/2023  11.10.2023”

Acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Lucian Faliboga, RESPINS de Tribunalul Constanța

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions