Ieri, 19 februarie 2019, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a analizat situația acordării drepturilor salariale raportat la reglementările Legii 153/2017 și ale OUG 114/2018 și a hotărât să demareze un amplu program de acţiuni sindicale:
– 20.02. – 01.03.2019 convocarea Comisiilor de dialog social la nivelul Prefecturilor judetene și a Municipiului București; pichetarea autoritatilor locale;
– 06.03.2019- Pichetarea Ministerului Finanțelor Publice;
– 13.03.2019 – Pichetarea Ministerului Sănătății;
– 20.03.2019 – Pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale;
– 03.04.2019 – Miting de mare amploare în București.
Biroul Executiv Sanitas Constanța a hotărât astăzi, 20.02.2018 să participe la pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale în 20.03.2019.
Revendicările Sindicatului SANITAS Constanța sunt:
- Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuității activității în unitățile sanitare și de asistență socială.
- Calcularea sporurilor la salariul de bază actual pentru toți salariații din sistemul sanitar și cel de asistență socială.
- Asigurarea finanțării creșterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.
- Garantarea acordării drepturilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială, inclusiv a voucherelor de vacanță
- Eliminarea inechităților în ceea ce privește aplicarea Regulamentului de sporuri.
- Corectarea inechităților din Legea 153/2017 în sensul recalculării coeficienților de salarizare în concordanță cu principiile stabilite în legea salarizării (salarizarea în funcție de principiul importanţei sociale a muncii, principiul ierarhizării, pe verticală, cât şi pe orizontală, în cadrul aceluiaşi domeniu, în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate, principiul nediscriminării) și includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate și asistență socială.
- Negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului –Sănătate – Activități sanitar-veterinare.
Atragem atenţia Guvernului României că măsurile injuste pe care ordonatorii de credite le aplică pentru a se încadra în limita procentului de 30 % și anume reducerea sporurilor de condiții de muncă sau a sporului pentru asigurarea continuității, și modalitatea inechitabilă de acordare a unor drepturi general valabile, produce o stare de nemulțumire foarte mare în rândul salariaților din cele două sectoare de activitate care poate degenera în acțiuni spontane pe care nu ni le asumam.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta