Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

SLN şi ITF România cer implementarea DE URGENŢĂ a măsurilor stabilite de IMO

Published

on

Printr-un comunicat de presă, SLN şi ITF România cer aplicarea de urgenţă a măsurilor dispuse de IMO potrivit cărora navigatorii să fie desemnaţi “lucrători cheie”.

Sindicatul Liber al Navigatorilor şi Federaţia Internaţională a Transportatorilor cere autorităţilor din România  implementarea de urgenţă a măsurilor stabilite de IMO după Adunarea G-20 .

Astfel, printr-o  ORDONANŢĂ MILITARĂ trebuie :

  • Să recunoască personalul navigant maritim (navigatori profesionişti şi personal maritim), indiferent de cetățenie când sunt în jurisdicția lor, ca „lucrători-cheie” care oferă un serviciu esențial.
  • să se acorde personalului navigant maritim (navigatorilor şi personalului maritim), toate scutirile necesare și adecvate de la restricțiile naționale de deplasare sau de circulație, pentru a facilita îmbarcarea sau repatrierea acestora.

Acest lucru înseamnă ca navigatorii să se poata deplasa cu mijloace sigure (transport special numai pentru navigatori) de la aeroport la navă, de la navă la aeroport, sau de la aeroport la domiciliu fără a efectua carantina impusă persoanelor care vin din zone roşii, eventual cu izolare la domiciliu 14 zile pentru cei ce revin acasa din voiaj.

Testarea COVID-19 obligatorie înainte de urcare la navă sau înainte de a pleca din ţară pentru navigatorii romani care pleacă la schimb de echipaj.

Advertisement
usr
  • Acceptarea, printre altele, a documentelor de identitate oficiale ale navigatorilor, registrele de debarcare, certificate STCW, contracte de muncă pentru navigatori și scrisori de ȋmbarcare de la angajatorul maritim, ca dovadă că este un navigator profesionist, acolo unde este necesar, în scopul efectuării schimburilor de echipaj.

Aceasta înseamnă că daca un navigator care trebuie să coboare de la o navă dintr-un port românesc şi îi lipseşte un document sau este expirat, oricare din documentele enumerate mai sus pot fi socotite ca act de identificare a navigatorului respectiv şi acceptat pentru repatriere.

  • Permiterea navigatorilor profesioniști și personalului maritim să debarce de pe navele din port și să tranziteze teritoriul României (adică la un aeroport) în scopul schimburilor și repatrierii echipajului.

Aceasta înseamnă asigurarea unui transport special numai pentru navigatori către aeroport.

  • Implementarea protocoalelor adecvate de aprobare și screening pentru navigatorii care doresc să debarce de la nave în scopul schimburilor de echipaj și a repatrierii.
  • Furnizarea de informații navelor și echipajelor cu privire la măsurile de protecție de bază împotriva COVID-19 pe baza avizelor OMS.

Foto: Adrian Mihălcioiu, lider SLN şi reprezentant ITF în România

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions