Partidul Social Democrat a crescut în intenţia de vot a românilor, ajungând în luna septembrie la peste 35%. Pe aceeaşi linie ascendentă se află şi AUR, care înregistrează un scor aproape dublu faţă de cel de la alegerile parlamentare . La polul opus, PNL şi USR au pierdut procente importante, după cum arată un sondaj recent INSCOP, realizat la comanda Strategic Thinking Group, scrie adevărul.ro.
Sociologul Remus Ioan Stefureac a postat pe Facebook un grafic al intenţiei de vot în România care indică faptul că în luna septembrie 2021 PSD (35.4 %) a depăşit cu mai mult de zece procente Partidul Naţional Liberal (21.9%). Partidul condus de Florin Cîţu a pierdut 5% din intenţia de vot a românilor în numai trei luni, din iunie 2021, când a înregistrat 26.6%, şi până în septembrie. În schimb, în aceeaşi perioadă a anului, PSD a crescut cu aproximativ cinci procente.
Conform sondajului INSCOP, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a înregistrat, în septembrie, un scor aproape dublu faţă de alegerile parlamentare. Astfel, AUR este al treilea partid din România, conform intenţiei de vot, cu un scor de 17.1%, adică mai mult decât USR, care a înregistrat în septembrie 9.8%. Partidul condus de Dacian Cioloş a scăzut în ochii românilor cu aproape trei procente în perioada iunie-septembrie 2021. Sondajul INSCOP indică intenţia de vot a românilor înainte de a fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Executivului, care s-a soldat cu demiterea Cabinetului Cîţu, în data de 5 octombrie 2021.
„Constatăm însă că AUR şi-a dublat scorul faţă de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creştere uriaş care pare încurajat în continuare de scenele din spaţiul politic. Datele sondajului de opinie la nivel naţional au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metodă CATi (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%”, a scris Remus Stefureac, miercuri, pe Facebook.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta