Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Special pentru turiști, 12 medici dermatologi oferă consultații în Mangalia, Jupiter și Venus

Published

on

 Societatea Română de Dermatologie (SRD) continuă campaniile derulate în anii precedenți, pentru prevenția și depistarea cancerului de piele. În această vară, campania EuroMelanoma Day, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, promovează mesajul Știați că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?’ și are ca scop prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale.

Campania s-a derulat în unităţi de învăţământ, precum școli, licee, în perioada mai-iunie 2018, în orașele: Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Constanţa, Oradea, Sibiu şi Craiova, în alte locații precum unități de producție, companii multinaționale etc. O amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat se va desfășura în perioadele 3-5 august și 17-19 august, simultan în trei staţiuni din sudul litoralului, respectiv: Mangalia (plaja Laguna), Jupiter (plaja Jupiter) şi Venus (plaja Perla Venusului).

Special pentru turiști, SRD în parteneriat cu Primăria Mangalia oferă consultaţii de specialitate, în perioada menționată, între 08:00-12:00 şi 15:00-18:30, unde 12 medici dermatologi din ţară, câte patru în fiecare staţiune, vor oferi consultaţii şi informaţii gratuite pacienţilor, dar şi turiştilor doritori de investigaţii de prevenţie. Pe lângă informaţii legate de depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, aceştia vor mai primi şi mostre de creme fotoprotectoare. Organizatorii precizează că, acest trend crescător poate fi stopat, iar cancerul de piele poate fi tratat dacă este depistat la timp. În acest sens, specialiștii recomandă tuturor să se protejeze întotdeauna când se expun la soare, să evite expunerea prelungită și să se adăpostească de soare sub o umbrelă și pe cât posibil să evite  expunerea la soare la orele prânzului.

Alte sfaturi ale dermatologilor se referă la: îmbrăcămintea corespunzătoare (purtarea hainelor în culori deschise, a hainelor cu mâneci lungi, o pălărie cu bor larg și ochelari de soare cu protecție UV. Pentru copii, se recomandă haine special concepute cu protecție solară inclusă); aplicarea cremelor cu protecție solară (este indicată verificarea factorilor de protecție solară ridicată atât împotriva radiațiilor UVA, cât și a celor UVB, cu  reaplicare constantă, deoarece aceste creme au efect maxim după aproximativ 30 de minute, iar efectul durează în medie 2-3 ore).

Advertisement
usr

Copiii prezintă cel mai mare risc de a dezvolta probleme de sănătate, pe termen lung, legate de expunerea prelungită la soare. Joaca în aer liber este importantă, dar o atenție sporită este necesară pentru a preveni arsurile solare. De aceea există creme cu altă compoziție, dedicate copiilor. Organizatorii evenimentului mai recomandă urmărirea și verificarea pielii pentru leziunile care își schimbă dimensiunea, culoarea și/sau forma, se diferențiază față de restul leziunilor (semnul “rățușca cea urâtă”), sunt asimetrice sau au margini neregulate, sunt aspre (uneori se pot simțiți leziunile înainte ca ele să devină vizibile), prezintă multe culori pe suprafață, sunt pruriginoase, sângerează sau supurează și au aspect perlat, arată ca o rană, dar nu se vindecă. În aceste situații, prezentarea la medic este iminentă

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions