Conecteaza-te cu noi

Societate

Spectacolul „Caramitru – Mălăele, câte-n lună și în stele” încheie stagiunea estivală BE.SAFE

Published

on

Teatrul de Stat Constanța anunță încheierea Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, odată cu revenirea în sala de spectacole.

Spectacolul care pune punctul final seriei de evenimente culturale în aer liber organizate de Teatrul de Stat Constanța și Consiliul Județean Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, în vara 2020 va avea loc la Teatrul de vară Soveja, vineri, de la ora 20.30.

Este vorba despre două legende în viață ale teatrului românesc, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, care, acompaniați de un muzician de excepție, Adrian Naidin se întâlnesc în spectacolul „Caramitru – Mălăele, câte-n lună și în stele”. Un duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită.

Mereu surprinzător, mereu diferit și mereu de excepție, „Caramitru Mălăele, câte-n lună și în stele” este un spectacol de improvizație… „pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului”, cum spune Horațiu Mălăele. Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor  imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Topârceanu.

Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură și culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Cu vocea sa deosebită și tehnica desăvârșită, Adrian Naidin i-a impresionat întotdeauna pe iubitorii de muzică. Sună ca o întreagă orchestră uneori, iar alteori pictează sau șoptește versuri.

Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. Deși are o structură și o educație orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat și alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, până la world music sau pop. În etno-jazz a strălucit încă de la prima încercare, în grandiosul spectacol „Damian’s Fire”, montat de Damian Drăghici în 2001, la București. Este compozitor de muzică de scenă, confirmat, printre altele, în colaborările cu compania de teatru Alekton din Atena.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, licențiat în Violoncel și Muzică de Cameră, Adrian Naidin s-a perfecționat cu muzicianul Mischa Maisky. A debutat în 1988, la Opera Maghiară din Cluj Napoca, și este, din 2001, membru al Orchestrei Naționale Radio București.

Aplaudat frenetic de publicul din toată țara, spectacolul se joacă de fiecare dată cu casa închisă, atât în România, cât și în turneele pentru românii din străinătate.

Accesul la spectacole este pe baza de BILETE ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11).

Programul casei de bilete de la Teatrul de Stat Constanța este miercuri – duminică, orele 9:00 – 12:00, 16:00 – 21:00

Reamintim că Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, cuprinde evenimente culturale diverse, ce se desfășoară în spații adecvate, în aer liber. Partenerii stagiunii sunt Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”. Sponsorii evenimentului sunt: AQUA CARPATICA, DOMENIILE SÂMBUREȘTI, CRAMELE RASOVA, FLORĂRIILE MAGNOLIA

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar toate evenimentele din cadrul stagiunii au loc cu respectarea strictă a normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions