Conecteaza-te cu noi
palaz

Politica

Ștabii de la Asociația Comunelor s-au premiat între ei pe muzică simfonică. Maricel Cîrjaliu – premiu cu nume de țuică pentru ”instalarea investitorilor”

Published

on

ACOR premii pentru Mariana Gaju si Maricel Cirjaliu

Mare eveniment, mare, la Asociația Comunelor din România, unde mai mulți primari din mediul rural, unii chiar din județul Constanța, au primit premii și diplome pentru merite deosebite. Cine i-a propus încă nu se știe. Însă premiații cei mai importanți de la Constanța sunt Mariana Gâju, primărița din Cumpăna, care ocupă totodată poziția de președinte al ACOR filiala județeană Constanța, și Cristian Maricel Cârjaliu, primar în Agigea și totodată prim-vicepreședinte al ACOR Constanța. Cutuma spune că filialele județene propun primarii în vederea primirii acestor distincții. Iar dacă această cutumă s-a păstrat, înseamnă că șefa și primul ei subaltern s-au cam autopropus, fiind de notorietate că râvnesc după diplome și ororuri.

ACOR filiana constanta Gaju si Cirjaliu

ACoR 1997 – filiala Constanta

Mariana Gâju are o funcție foarte importantă și în conducerea ACOR pe țară, fiind aici prim-vicepreședinte. Intuim că acordarea premiilor respectă linia directoare impusă de conducerea națională. Or din această perspectivă, primărița din Cumpăna, întrunind atâtea funcții, și-a cam băgat singură premiul în traistă.

Zilele acestea se desfășoară la București un fel de congres al primarilor de comune din România. Pe site-ul ACOR se arată că pe 12 februarie a fost organizată o dezbatere despre soarta satului românesc (vezi AICI). Prelegerile au fost deschise de Dorel Vișan și Dan Puric, două personalități ultraconservatoare, considerate drept voci ale Rusiei lui Putin în România de către o parte importantă a presei românești. Tot în aceeași zi a fost adoptat un manifest al primarilor de comune, în care se arată că aceștia se opun vehement reformei administrativ-teritoriale, prin care se vizează comasarea județelor în regiuni, pe baza unor idei de inspirație europeană. Comasările privesc și comunele mai mici, care ar urma să fie alipite cu altele. Desigur, mulți dintre primari și-ar pierde funcțiile. Iar asta generează reacțiunea.

”Ceremonia a fost presărată cu momente artistice din Ciprian PORUMBESCU, Ennio MORRICONE, Antonio VIVALDI, Dmitri SHOSTAKOVICH, Fritz KREISLER și Jacques IBERT, susținute de către Ioana BALAȘA, flautistă a Filarmonicii „George ENESCU” din București, Radu DUNCA, vioară, concertmaistru al Operei Naționale din București și pianistul Tudor SCRIPCARIU, doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică București.” – arată o publicație locală constănțeană care a mediatizat evenimentul. Cel mai probabil, Maricel, Mariana și ceilalți primari merituoși au trăit momente înălțătoare, de autentică trăire culturală.

Revenind la premii, trebuie să spunem că Mariana Gâju a primit două distincții, în principal pentru activitățile sportive pe care le-a susținut în calitate de primar. În schimb, Maricel Cîrjaliu a primit trofeul Zetea pentru instalarea de investitori. Da, ați citit bine! Zetea este o cunoscută marcă de țuică, însă probabil are și altă însemnătate, după cum știu mai bine primarii comunali.

Advertisement
usr

Primarul din Agigea este inculpat într-un dosar penal care vizează furtul unor terenuri de pe malul mării și prigoana fără egal îndreptată împotriva unui investitor local din comuna Agigea. Iubitor de titluri și distincții, primarul din Agigea a încercat în trecut să obțină o diplomă de doctor în drept la o fabrică de diplome din Republica Moldova, pe baza unor studii despre corupția din administrația publică. De asemenea, Cîrjaliu s-a autopropus ca cetățean de onoare al comunei sale, în anul 2012, obținând acest titlu pe baza meritului de a fi tras apă în comună.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions