Conecteaza-te cu noi

Societate

Studiu despre integrarea studenților ucraineni realizat în Universitatea Ovidius

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a realizat, în cadrul proiectului European Inclusion of Ukrainian Students (EIUS), finanțat prin programul Erasmus Plus, un studiu cu privire la provocările și oportunitățile întâmpinate de studenții ucraineni în procesul de integrare în mediul academic ovidian.

Studiul a fost realizat pe baza informațiilor colectate în cadrul workshop-ului „Building Bridges”, desfășurat sub forma unui focus-grup, la care au participat 15 studenți ucraineni, 31 de studenți români și 26 de cadre didactice de la UOC.

”Rezultatele acestui studiu ne oferă o perspectivă pozitivă, iar contribuția semnificativă a studenților ucraineni la viața academică a Universității Ovidius din Constanța este remarcabilă. Am constatat cât de mult este apreciată diversitatea culturală pe care acești studenți o aduc și cum aceasta stimulează un mediu de învățare dinamic și plin de idei noi. Totuși, ne dăm seama că există bariere care îngreunează integrarea completă a studenților ucraineni, în special în ceea ce privește limbajul și accesul la resursele de sprijin. În acest context, ne propunem să dezvoltăm o serie de inițiative menite să le faciliteze procesul de adaptare. Dintre acestea, amintim: extinderea programelor de sprijin lingvistic, prin cursuri intensive de limba română și engleză, dezvoltarea mai multor sesiuni de mentorat personalizat, precum și organizarea de noi evenimente care promovează dialogul intercultural.”, precizează lect. univ. dr. Maria Alina Carataș, directorul proiectului EIUS la nivelul Universității Ovidius din Constanța.

Conținutul integral al studiului poate fi consultat accesând link-ul: https://drept.univ-ovidius.ro/cercetare/69-proiecte/577-eius-european-inclusion-of-ukrainian-students-2023-2025

Proiectul European Inclusion of Ukrainian Students (EIUS), cu codul 2023-1-SK01-KA220-HED-000157553, finanțat cu 400.000 Euro, prin Programul european Erasmus Plus, este implementat pe o perioadă de 36 de luni (1 decembrie 2023 – 30 noiembrie 2026), în cadrul unui consorțiu din care fac parte Universitatea Matej Bel din Banská Bystrica (lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea din Rzeszów și Universitatea Națională Iuri Fedkovici din Cernăuți, Ucraina, ca partener asociat.

Obiectivele principale ale proiectului sunt de a identifica provocările, de a împărtăși experiențele și cunoștințele acumulate de universitățile partenere în gestionarea situației, stabilizarea și îmbunătățirea proceselor, pentru a crea un climat sigur și incluziv pentru studenții proveniți dintr-o țară puternic afectată de război.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions