În urmă cu două săptămâni, mai exact în data de 7 februarie a.c., anunțam că, pe pagina oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost publicat un anunț potrivit căruia se organizează concurs pentru ocuparea a 4 funcții de șef de secție.
Este vorba despre: – șef Secție Clinică Obstetrică-ginecologie I, șef Secție Clinică Dermatovenerologie, șef Secție Clinică A.T.I. și șef Secție Chirurgie generală.
Anunțul referitor la organizarea acestui concurs a apărut deja în publicația ”Viața Medicală”, în ziua de 31 ianuarie 2020. Potrivit acestuia, înscrierile la concurs se fac până pe data de 14 februarie, iar concursul propriu zis se va organiza între 31 și 90 de zile de la publicare.
La concurs se pot prezenta medici cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea postului. Însă mai multe detalii veți găsi în pagina pdf pe care o postăm mai jos.
Advertisement
Relații suplimentare și Regulamentul de organizare a concursului se publică pe pagina oficială a spitalului (www.spitalulconstanta.ro) și se va afișa la sediul unității.
În cursul zilei de ieri, a fost postată situația dosarelor depuse la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de medic șef.
Potrivit acesteia, au fost admise două dosare, respectiv cel al prof.dr. Tica Vlad-Iustin, pentru postul de șef secție în cadrul Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie I și al dr. conf.univ.dr. Gheorghe Emma, pentru postul de șef de secție al Secției Clinice Dermatovenerologice.
Pentru postul vacant de șef secție în cadrul Secției Clinice A.T.I. a fost depus un dosar de către dr. Prăzaru Marius-Dragoș, căruia i-a fost respins dosarul conform art.185 (7) din Legea nr.95/2006.
Iată ce spune respectivul articol de lege: ”În secțiile universitare clinice, laboratoarele clinice și serviciile medicale clinice, funcția de șef de secție, șef de laborator și șef de serviciu medical se ocupă de către un cadru didactic universitar medical desemnat pe bază de concurs organizat conform prevederilor alin. (1)”.
Advertisement
Dr. Prăzaru Marius-Dragoș nu este cadru didactic, motiv pentru care nu a fost acceptat la concurs.
Surpriza mare a venit în cadrul Secției Chirurgie Generală II, unde nu s-a înscris nimeni la concurs.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!