Conecteaza-te cu noi

Actual

Sute de constănțeni au apelat la serviciul de ambulanță în prima zi de Crăciun

Published

on

De ieri dimineață de la ora 5 și până azi dimineață la aceeași oră, la serviciul de ambulanță Constanța au fost 306 solicitări în tot județul, dintre care 2 accidente. Din cei 306 apelanți, au fost transportați la spital 178 pacienți.

”Din cele 306 urgențe au fost 60 pentru probleme digestive.”, a precizat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța.

În mod curent, numărul pacienților care solicită zilnic sprijinul serviciului de ambulanță se cifrează la 260.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Actual

Constanța. Clasamentul simulării examenului de Bacalaureat din 2025. Media județului: 6,22

Published

on

bacalaureat

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat rezultatele simulării examenului de Bacalaureat din 2025. Din cele 54 de unități de învățământ în care s-au susținut probele scrise, doar 6 au înregistrat medii generale peste 7,00, iar alte 17 au obținut medii între 6,00 și 6,99. Cea mai mare medie obținută a fost 9,85, în timp ce cea mai mică medie a fost 1,13, evidențiind o diferență uriașă de pregătire între elevi.

clasament simulare bac

 

clasament simulare bac

 

clasament simulare bac

MEDIA JUDEȚULUI: 6,22 (media de la simularea națională de anul trecut: 6,04)
Din 54 de unități de învățământ, 6 au înregistrat medii peste 7,00 și 17 – medii peste 6,00.
Cea mai mare medie: 9,85. Cea mai mică medie: 1,13.
La Proba E.a) (Limba și literatura română) s-au obținut o notă de 10.
La Proba E.c) s-au obținut 26 de note de 10.
La Proba E.d) s-au obținut 23 de note de 10.
Din cei 3169 de elevi prezenți la toate probele:
–         177 au medii între 9,00 și 9,85;
–         440 au medii între 8,00 și 8,99;
–         529 au medii între 7,00 și 7,99;
–         668 au medii între 6,00 și 6,99;
–         538 au medii între 5,00 și 5,99;
–         817 au medii sub 4,99.
„Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise.
Profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele în care susțin cursuri, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către candidați.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Așa cum am mai precizat, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va continua monitorizarea și sprijinirea unităților de învățământ din județ, pentru:
– stabilirea măsurilor și a recomandărilor adecvate la nivel de unitate de învățământ, în funcție de concluziile analizei;
– continuarea monitorizării graficului activităților remediale, la nivel de unitate învățământ.
Ne propunem organizarea celei de-a treia simulări județene, în luna mai, precum și punerea la dispoziția unităților de învățământ a testelor de antrenament publicate de-a lungul timpului în revista Dynamis a Casei Corpului Didactic Constanța, teste realizate de echipe de cadre didactice de specialitate, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.“, arată ISJ într-un comunicat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions