Conecteaza-te cu noi

Societate

Sute de elevi și preșcolari din județul Constanța, infectați cu SARS-CoV-2. 96 de clase au activitatea suspendată

Published

on

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute, 54 de unități de învățământ (cu personalitate juridică sau structuri) și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online. La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

  • 19.064 de elevi/preșcolari -pozitivi Covid-19
  • 4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19.

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Potrivit datelor furnizate de către Ministerul Educației, la data de 11 februarie, în județul Constanța au fost înregistrați 792 de elevi/preșcolari infectați Covid-19 precum și 166 de cadre didactice.

96 de clase din întreg județul Constanța au activitatea suspendată. Într-o singură unitate de învățământ se desfășoară cursuri online.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Constanța, prof. Mihai Sorin, unitatea în care se desfășoară cursuri online este Colegiul Național ”Kemal Ataturk” din Medgidia, din cauza situației legate de infrastructură.

”Colegiul este închis pe o perioadă de 2 săptămâni, care poate fi redusă dacă preluarea clădirii reabilitate se va realiza în timp mai scurt.”, a precizat Mihai Sorin.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions