Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Tabără de jurnalism la Mănăstirea Dervent

Published

on

Duminică, 2 septembrie, la Mânăstirea Dervent se va încheia cea de-a doua ediție a Taberei „Jurnalism la Dervent”. Timp de o săptămână, Mânăstirea Dervent a fost redacție pentru 10 studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și studenți din cadrul programului de master Comunicare și comuniune eclesială în spațiul ortodox al Facultății de Teologie Justinian Patriarhul  din București.

Ghidul viitorilor jurnaliști a fost părintele arhimandrit Andrei Tudor, stareț al Mânăstirii Dervent, care i-a călăuzit prin diferite locuri ale Dobrogei, pline de istorie și încărcătură spirituală: Cetatea Sacidava, Mânăstirea Capidava, Mânăstirea Colilia, Mânăstirea Stejaru, Mânăstirea Sfântul Ioan Casian, Schitul Sfântul Dionisie Exiguul și Sfântul Efrem cel Nou, Mânăstirea Lipnița, Păcuiul lui Soare și alte obiective.

Articolele sunt postate pe site-ul Jurnalism la Dervent (www.jurnalismladervent.wordpress.com), iar reportajele video vor fi difuzate în cadrul emisiunii online Lumina Cuvântului (www.youtube.com/lumina.cuvantului). Tabăra se va încheia prin participarea studenților și profesorilor la slujba Sfintei Liturghii săvârșită la Mânăstirea Dervent.

„De ce Dervent 2018? De ce după Dervent 2017? Poate pentru că jurnalism la Dervent înseamnă mai mult decât jurnalism. Poate pentru că jurnalismul înseamnă să îi descoperi pe ceilalți și să te descoperi pe tine prin ei. Poate pentru că jurnalismul fără suflet nu este jurnalism și unde puteam găsi însuflețirea mai bine decât aici? Poate pentru că putea să fie în orice altă parte a țării, dar nu putea decât să fie aici.” – scrie Mihai Coman, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pe site-ul Jurnalism la Dervent.

Advertisement
usr

Atât studenții cât și profesorii au fost felicitați de către IPS Teodosie pentru munca lor de documentare și scriere și au primit binecuvântare.

Tabăra este organizată de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării,  prin decanul Mihai Coman și colegii săi: Oscar Stănciulescu, Cristina Coman și Ana Maria Neagu din cadrul aceleiași facultăți.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions