Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Târgul de produse tradiționale, cu bune și cu rele! Vedeți ce s-a găsit la tarabe!

Published

on

Azi am fost la Târgul național de produse tradiționale, care a fost organizat și s-a desfășurat – în intervalul 8-10 septembrie – pe platforma din fața campusului universitar Ovidius. Cum era prima ediție, iar promovarea evenimentului a fost foarte ”subțire”, am fost cât se poate de curioasă cum se va desfășura și câți oameni va atrage. Am ajuns în jurul orei 16.00 și am fost foarte dezamăgită. Doar ici-colo mai era câte o tarabă deschisă, se mai găseau niște ardei, ceapă și vinete, sau brânză ori cârnați de casă. Din fericire, am găsit-o pe Ioana, organizator al evenimentului, cu care am stat puțin de vorbă. Ea ne-a spus că au fost mulți țărani din mai multe zone ale țării și, dar fiind faptul că unii dintre ei erau din Maramureș, au fost nevoiți să plece imediat după ora prânzului. După aceea, încet-încet au început să-și adune produsele (cei cărora le mai rămăsese câte ceva) și restul țăranilor. Ce-i drept, am văzut destul de multe mașini din diferite județe ale țării: Alba, Arad, Sibiu, Maramureș, Oradea, Suceava, Hunedoara, Vâlcea, Bistrița, Dolj, Sălaj, Argeș si Constanta. Pentru a ne satisface pe deplin curiozitatea, am vizionat ulterior un filmuleț postat pe site-ul Țăranii Dobrogeni. Și am realizat că evenimentul a fost bine organizat, doar că prețurile cu care se vindeau produsele tradiționale nu erau deloc mici. Erau chiar mari, comparabile cu cele din piețe. Dar hai să zicem că aici erau produse tradiționale, fără conservanți, cu termene de valabilitate mult mai mici . Și să știți că erau și frigidere, adică produsele nu stăteau în soare, să se strice rapid. Iată ce am văzut: legume, fructe, mezeluri, carne și slănină, brânzeturi și cașcaval, lapte, miere, sirop din tot felul de fructe, dulcețuri, găini de țară congelate, vișinată, caisată, ghivece cu flori, un cioplitor în lemn (George Marincu), o doamnă care picta pe sticlă, handmade-uri, dulciuri ale copilăriei, pâine de casă, kurtoși, porumb fiert și copt, clătite ca la mama acasă, unde chiar era coadă, foarte mari, cozonaci, prăjituri, plăcinte etc. Nu lipseau nici tarabele cu genți din piele, brățări și portmonee. La mică distanță era și o terasă unde se putea mânca, stând lejer la masă. Aici se găseau mici, cârnați, pulpe de pui, dar erau și hamsii și midii în sos de vin. De asemenea, erau atât bere cât și vin. Pe lângă zarva care era în jurul tarabelor, nu a lipsit nici muzica populară. Însă lumea nu s-a înghesuit foarte tare la acest eveniment, cel puțin nu azi, în ultima zi. Era de așteptat ca un astfel de eveniment să atragă foarte mulți vizitatori și cumpărători. Dar oamenii care veniseră să-și vândă mărfurile au fost mulțumiți. Și acest lucru chiar contează foarte mult, dar fiind faptul acum s-a desfășurat prima ediție a acestui eveniment. Iar dacă organizatorii au fost mulțumiți, cu siguranță o nouă ediție va avea loc anul viitor. Iar până atunci organizarea lor va fi net superioară celei din acest an.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions