Încrengăturile neștiute de la Mangalia dau o altă amploare lucrărilor care se execută în zonă. Iar de la lucrări și până la prietenii bazate pe foarte mult interes nu este decât un pas. Pe care unii dintre noi îl fac fără regrete. Claudiu Stamate este director executiv al Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mangalia. Ați spune că este o funcție oarecare, care nu aduce cine știe ce beneficii. Un salariu de bugetar, destul de mic, cu care doar ai putea trăi de la o lună la alta. Vă înșelați, iar dacă doriți mai multe detalii, îi puteți consulta pagina de facebook, care arată excursiile făcute prin toată lumea. Pe ce bani, este greu de spus! Nu cu multă vreme în urmă, el a fost nașul de cununie la nunta lui Victor Becheru. Pentru foarte multă lume, aceste nume sunt niște necunoscute, dar dacă privim mai cu atenție lucrările care se efectuează la primăria Mangalia, ne vom lămuri cum stau lucrurile.
Începutul a fost mai sărăcuț, cu proiecte de câteva zeci de mii de lei
Pe vremuri, prin anul 2010, Becheru era inginer la SC BBS Energocad SRL din București, unde era asociat și administrator, și lucra ca șef de proiect pentru Direcția Poliției Comunitare din cadrul Sectorului 6 al Capitalei. După aproape doi ani, prin firma sa, Toporom Logistic, el a câștigat o lucrare privind serviciile de supraveghere a lucrărilor Diriginte de șantier pentru drumul de legătură dintre Libnița și frontiera Kainargea – Bulgaria, dar și contractul de supraveghere a lucrărilor Diriginte de șantier pentru drumul transfrontelier Dobromir – Krushari. Contractul încheiat la finele anului 2011 între administraţia locală din Dobromir şi SC Toporom Logistic SRL (firmă înființată de-abia în luna mai a anului 2011!) a fost atribuit pentru suma de 21.500 de lei fără TVA. Societatea câştigătoare a contractului, deschisă în exact aceeași lună mai 2011, îl are ca unic administrator pe Victor Becheru.
Colaborarea a devenit mult mai scumpă, în funcție de nevoile primăriei
Primăria Mangalia își continuă activitatea și, în luna martie a.c., anunța că oferă, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, suprafețe de teren cuprinse între 150 și 300 mp, pentru constuirea unei locuințe proprietate personală. „Deocamdată, avem la dispoziţie un număr de 319 loturi de case, cu suprafeţe cuprinse între 220 şi 300 mp, conform legii. Până acum, s-a făcut cadastru şi intabulare pe întreaga lotizare, iar în prima şedinţă de CL sperăm să se aprobe PUZ-ul. Ulterior, loturile vor fi dezmembrate şi repartizate către solicitanţi. Odată cu punerea în posesie, Primăria va demara procedurile pentru implementarea unui proiect european prin care se vor trage utilităţi în zonă, până la finalul perioadei legale în care se pot construi casele”, a declarat recent primarul Radu Cristian. El însă nu a spus că topo-cadastrarea a fost efectuată de firma Toporom Logistic SRL, adică exact de firma lui Becheru. Firmă care face și dirigenția de șantier la Aleea Teilor. Reamintim faptul că proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale, între Mangalia şi Olimp, pe o distanţă de nouă kilometri. Când va fi gata este greu de precizat, dar lucrările au fost deja încredințate firmelor de casă contra unor sume importante de bani, unele provenite din fonduri europene.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta