Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Trei ierarhi vor fi la hramul bisericii ”Sf. Haralambie”

Published

on

Pe data de 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, prilej cu care biserica ”Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își cinstește ocrotitorul. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti fragmente din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul și ale Sfântului și Dreptului Simeon.

Programul evenimentului este următorul:

– vineri, 8 februarie, ora 19.00, la biserica ”Sf. Haralambie” vor fi aduse moaștele Sf. Ioan Botezătorul, de la mănăstirea Filoteu (Muntele Athos, Grecia). Sfintele odoare vor rămâne la biserică până luni, 11 februarie;

– duminică, 10 februarie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea oaspeți pe PS Tihon, episcop de Tiveriopol (Biserica Ortodoxă Bulgară), și PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud (B.O.R.).

Ierarhii vor fi întâmpinați la ora 8.30, de către preoții și credincioșii parohiei ”Sf. Haralambie”, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi se va merge în procesiune până la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Advertisement
usr

Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului.

Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions