Ieri, 12 noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpaţii S.A, 16 ani, A.S. (cercetat în lipsă) și R.C. (cercetat în lipsă). Toți cei trei inculpați sunt din Medgidia și au 16, 20, respectiv 34 de ani.
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că:
În seara zilei de 17 septembrie, în intervalul orar 20.30 – 23.20, inculpatul S.A. a încercat să pătrundă în interiorul unui autoturismul marca Dacia Logan prin forțarea portierei dreapta spate, în timp ce se afla parcată pe str. Viilor, din municipiul Medgidia.
În seara de 30 octombrie, în jurul orei 22.00, inculpaţii S.A., A.S. şi R.C. au pătruns într-o magazie a punctului de lucru al societății P.T.I. SRL din municipiul Medgidia, de unde au sustras cabluri electrice, o mașină de carotat marca Hilti și un ciocan percutor marca Bosch, creând un prejudiciu în valoare de 17.000 lei.
În seara de 5 noiembrie, în jurul orei 21.25, inculpaţii S.A., A.S. şi R.C, având fețele acoperite, au pătruns prin forțarea ușii de acces, în interiorul atelierului de ferestre II G.P.A., care funcționează în curtea domiciliului persoanei vătămate G.P.A., din municipiul Medgidia, iar din interior au sustras un ceas de damă și o pereche de mănuși, aceștia fiind asistați în exterior de către o persoană necunoscută care asigura zona, creând un prejudiciu în valoare de 1.500 de lei.
În seara de 6 noiembrie, în jurul orei 17.50, inculpaţii S.A şi R.C., împreună cu alte două persoane necunoscute, au pătruns prin forțarea ușii de acces în interiorul imobilului nelocuit al persoanei vătămate C.G., din Medgidia, unde au răvășit lucrurile cu intenția de a sustrage bunuri.
În noaptea de 2/3 noiembrie, inculpaţii A.S. şi R.C, au pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în imobilul nelocuit al persoanei vătămate I.A., Medgidia iar dintr-o anexă aflată în curte au sustras mai multe bunuri și scule electrice.
”Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.”, au precizat reprezentanții parchetului.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta