Conecteaza-te cu noi

Administratie

Un cadou otrăvit de la ”Mumul Vitreg” pentru Luminița Vlădescu

Published

on

Întâmplări de poveste la Medgidia. După ce a încercat, în mai multe rânduri, dar fără succes, să o ucidă politic pe Albă ca Zăpada, Mumul Vitreg s-a decis să-i facă acesteia un cadou… otrăvit: un post incompatibil, care ar putea să o trimită la culcare. Cadoul otrăvit a fost oferit printr-un personaj aparent candid. La urmă, Mumul Vitreg ar fi câștigat supremația în fața oglinzii fermecate. 

În plan concret, ne referim la o manevră consumată ieri, în carul unei ședințe a Consiliului Local Medgidia, când s-a pus problema numirii unui nou administrator special la Apollo Ecoterm, societatea orașului băgată în insolvență de administrația Vrabie. Postul în cauză s-a eliberat, după ce fostul administrator special, Dorinel Șaguna, și-a prezentat demisia. Din senin, un consilier local din anturajul intim al primarului Valentin Vrabie a propus-o tocmai pe Luminița Vlădescu pentru a ocupa această funcție. L-am numit mai sus pe Dumitru Brânză de la M10. 

Propunerea a șocat-o pe Luminița Vlădescu, care a spus că în spatele acestei manevre se află primarul Valentin Vrabie.

„Reprezentantul M10 a acționat la comanda lui Vrabie, care nu știu ce interese are. Propunerea a fost făcută așa pe nepusă masă, fără să fiu întrebată în prealabil dacă sunt de acord. Mi se părea mai corect să mă întrebe și pe mine. Este un nou joc pervers pe care primarul Vrabie îl face, încercând din răsputeri să-și acopere problemele penale cu care se confruntă în ultima perioadă“, a declarat Luminița Vlădescu pentru Ordinea.ro.

Fostul viceprimar al Medgidiei a mai spus că a refuzat categoric această propunere.

Cadoul otrăvit al lui Vrabie 

Ce se află în spatele acestui joc pervers, cum îl numește Luminița Vlădescu, nu e chiar greu de intuit. În primul rând, funcția de administrator special la întreprinderea publică a Consiliului Local, Apollo Ecoterm, este incompatibilă cu funcția de consilier local. Din acest motiv, propunerea aparent candidă era, de fapt, un cadou otrăvit, prin care s-a urmărit o nouă evacuare a Luminiței Vlădescu din Consiliul Local, pe o stare de incompatibilitate. 

Amintim că Vlădescu a mai fost dată afară din Consiliul Local în luna martie a acestui an, în baza unui ordin al prefectului, fost liberal, fost coleg de partid al primarului Vrabie. Atunci, Luminița Vlădescu a contestat ordinul prefectului, care îi crea un avantaj lui Vrabie, iar pe cale separată a cerut instanței să suspende pe durata procesului efectele acestuia. Suspendarea a fost admisă de instanță, iar pe cale de consecință Luminița Vlădescu și-a reluat, în perioada de pandemie, prerogativele funcției de viceprimar. La scurt timp, așa cum este de largă notorietate, Vlădescu a declarat presei că ar fi fost agresată de primarul Valentin Vrabie, în biroul acestuia. Primarul din Medgidia a negat agresiunea, precizând că ar fi fost vorba doar de o ceartă. Însă, pe 24 aprilie 2020, Vrabie a inițiat un proiect de hotărâre locală pentru demiterea Luminiței Vlădescu din funcția de viceprimar. Proiectul a fost supus votării într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Medgidia, pe 29 aprilie 2020, fiind adoptat de o majoritate calificată strânsă de primarul în exercițiu. 

Vrabie și consilierii care au votat proiectul nu au ținut cont de faptul că legea, în speță Codul Administrativ, interzice în mod expres  eliberarea din funcție a viceprimarului în ultimele șase luni de mandat. Principalul argument utilizat în sprijinul inițiativei de eliberare din funcție a Luminiței Vlădescu a fost acela că alegerile locale nu aveau atunci o dată fixată, din cauza contextului pandemiei. Însă, așa cum am argumentat la acel moment, vezi AICI,  lipsa de predictibilitate a datei alegerilor trebuia să profite viceprimarului, iar nu lui Vrabie și grupului constituit în jurul său. Acest grup a acționat cumva într-o logică de Baba Vanga, citind în viitor și stabilind, profetic, faptul că mandatele consilierilor ar fi urmat să se prelungească cu mai mult de 6 luni. Profeția a fost una mincinoasă. Ca dovadă, alegerile locale au fost stabilite pe 27 septembrie 2020, adică la 5 luni fără două zile distanță. În consecință, eliberarea din funcție a Luminiței Vlădescu s-a produs cu încălcarea legii, care interzice expres această procedură în ultimele 6 luni de mandat. 

O tentativă obosită de spălare a imaginii

În proiectul ilegal al lui Vrabie de revocare din funcție a Luminiței Vlădescu, primarul îi reproșa acesteia răzvrătirea, insubordonarea, încălcarea dreptului său la imagine, dar și coordonarea defectuoasă a activității Apollo Ecoterm SA din trecut. Acuzația din urmă nu era dovedită cu nimic. Era o simplă alegație tuflită în referatul de aprobare a hotărârii de eliberare din funcție. În realitate, primarul Valentin Vrabie a urmărit în mod constant să lege numele Luminiței Vlădescu de Apollo Ecoterm, în contextul în care aceasta a răspuns, ca viceprimar, de sectorul serviciilor publice din Medgidia, de care aparținea și Apollo Ecoterm. Însă, în fapt, întreprinderea publică a fost condusă de un apropiat al lui Valentin Vrabie, numitul Constantin Sima. Deși avea restanțe mari către furnizorul de gaze, pe vremea lui Vrabie societatea a prestat activități de întreținere a spațiilor verzi în folosul Primăriei, la o cotă de profit de 3%, din care un procent era oricum datorat Primăriei cu titlu de redevență la concesiunea acestui serviciu public. Așadar, societatea a lucrat pentru un profit final de 2%, mai mic decât accesoriile generate de datoriile mai vechi. În acest context, e lipede pentru oricine că vorbim de un faliment programat. 

În toamna anului 2018, Sima a depus o cerere de intrare voluntară în insolvență a SC Apollo Ecoterm, solicitând în mod expres instanței să numească în calitate de administrator judiciar firma profesională CC Insolv, a controversatei lichidatoare Corina Curutz. Exact de la firma domanei Curutz a cumpărat familia lui Valentin Vrabie sediul Pesco SA Peștera, adică un căsoi de 1400 de metri pătrați, care a figurat câțiva ani în declarația de avere a primarului. Planând suspiciuni în privința acestor legături, opinăm că interesul lui Vrabie a fost acela de a se deculpa de numele Apollo Ecoterm. Și cum ar fi putut mai bine, decât încercând în mod repetat să cupleze numele societății cu numele Luminiței Vlădescu? Că poate poporul va crede că falimentul societății nu are legătură cu interesele și conduita lui Vrabie, ci cu Luminița Vlădescu. 

În opinia noastră, manevra la care ne-am referit în partea introductivă a articolului de față face parte din această operațiune a lui Vrabie de aruncat vina pe alții, de spălare a propeiei imagini și de intoxicare a publicului. 

Trebuie să mai spunem că hotelul în care funcționa sediul social cu chirie al SC Apollo Ecoterm a fost cumpărat de Vasile Vrabie, fiul primarului din Medgidia. O dovadă puteți vedea AICI

În sfârșit, în clipul de mai jos puteți vedea povestea cadoului otrăvit oferit de ”Mumul Vitreg”:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions