Premierul Ludovic Orban l-a numit luni în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în domeniul economic, pe Tănase Stamule, un apropiat al său. Decizia a apărut în Monitorul Oficial.
Noul consilier economic al lui Orban vrea să candideze din partea PNL, la alegerile locale, pentru Primăria Sectorului 1. Stamule este conferențiar universitar doctor la ASE în cadrul catedrei de Administrarea Afacerilor – UNESCO. La momentul alegerii conducerii interimar PNL București, Stamule a fost în cărți să fie numit secretar general adjunct al organizației liberale din Capitală.
Prodecanul Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE București, Tănase Stamule, a fost numit în funcția de Consilier de Stat pe probleme economice al premierului Ludovic Orban, potrivit unei decizii publicate, astăzi, în Monitorul Oficial.
Tănase Stamule (36 de ani), conferențiar universitar, a urmat cursurile mai multor facultăți cu profil economic, are un doctorat în managementul schimbării, a terminat cursurile masteratului în administrație publică la Hertie School of Governance – Berlin, și deține, între altele, o licență în comunicare, acordată de Universitatea Robert Schumann din Strasbourg. În prezent, predă studenților de la ASE în limbile germană, engleză și franceză ”administrarea afacerilor”, ”managementul intercultural” și E-business.
După un mandat de consilier local la Primăria Sectorului1, în perioada 2012-2016, Stamule este decis să iasă în față și să își impună viziunea asupra modului în care trebuie condusă administrația publică, înscriindu-se deja în cursa internă din partid pentru desemnarea candidatului liberal la postul de primar al Sectorului 1.
Despre Tănase Stamule
Politicienii constănțeni îl știu bine pe Tănase Stamule. Și-a început cariera politică în Organizația PDL Constanța și a “crescut”, după cum notează jurnaliștii de la psnews.ro sub aripa fostului deputat Costică Canacheu. De asemenea, jurnaliștii de la atitudineaonline.ro au notat că Stamule ocupă, în anul 2011, funcția de cenzor în firma Nei Co Grup SA, a lui Canacheu, încasând un salariu anual de 200 lei. De asemenea, aceștia erau asociați în Armânâmea Media SRL, firmă care administra trustul de presă al Asociaţiei Comunitatea Armână din România (ACAR), condusă tot de Costică Canacheu. Asociația ACAR este cunoscută pentru demersul pe care l-a făcut în încercarea de a obliga statul să recunoască aromânii ca minoritate, lucru care a scandalizat comunitatea din care fac parte, stârnind reacții dure din partea unor personalități, precum Ion Caramitru sau Puiu Hașotti, care au catalogat drept aberant demersul celor doi. Detalii găsiți aici
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta