Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Universitatea Ovidius a câştigat un proiect european de 1,6 milioane de euro în domeniul adaptării la schimbările climatice

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de lider de parteneriat, a câștigat proiectul „MoreAdaptBSB (Less vulnerability, more adaptability – pilot remote sensing assisted restoration of green spaces in coastal and urban areas within the Black sea region)”, Cod BSB00479, finanțat prin programul NEXT Black Sea Basin (Interreg VI-B).

Valoarea totală a finanțării obținute este de 1.594.728,00 de euro, din care 90% reprezintă sprijin financiar din partea Uniunii Europene (FEDR, NDICI – Global Europe, IPA), restul fiind contribuție națională.

Proiectul va fi implementat pe o durată de 30 de luni și are drept obiectiv general îmbunătățirea cooperării transfrontaliere pentru creșterea gradului de pregătire și adaptabilitate regională la pericolele legate de schimbările climatice prin aplicarea unor soluții bazate pe metode inovatoare de teledetecție.

Totodată, în cadrul proiectului MoreAdaptBSB vor fi aplicate măsuri specifice de restaurare a unor zone cu mare vulnerabilitate la secetă și inundații, din patru locații pilot: Constanța, Kassandra, Primorsko și Odesa.

Advertisement
usr

”Urmând direcția programului de finanțare, ce pune accent pe dezvoltarea de noi peisaje adaptabile și rezistente la schimbările climatice, care să fie integrate în viața de zi cu zi a cetățenilor, ne propunem, prin intermediul acestui proiect, să reabilităm parțial parcul din fața corpului A al campusului universitar, care are o suprafață de aproximativ 2 hectare. Astfel, printre activitățile pe care le vom realiza se numără: refacerea spațiilor verzi, plantarea de copaci și arbuști, reabilitarea aleilor, precum și posibilitatea creării unui « amfiteatru verde », în vederea implementării inițiativei europene The New European Bauhaus.”, precizează conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir, managerul proiectului MoreAdaptBSB.

”Proiectul „MoreAdaptBSB (Less vulnerability, more adaptability – pilot remote sensing assisted restoration of green spaces in coastal and urban areas within the Black sea region)”, finanțat prin programul NEXT Black Sea Basin (Interreg VI-B), Prioritatea 2 – Regiune curată și verde, Obiectivul Specific 4 – promovarea adaptării la schimbările climatice şi a prevenirii riscurilor de dezastre și a rezilienței, pe baza unor abordări ecosistemice, este realizat în cadrul unui consorţiu din care fac parte șase organizații: Universitatea Ovidius din Constanța (lider de proiect), Camera de Comerț din Halkidiki (Grecia), Primăria orașului Kassandra (Grecia), Fundația Via Pontica (Bulgaria), Primăria comunei Primorsko (Bulgaria) și Universitatea Agrară de Stat din Odesa (Ucraina).”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions