Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Universitatea Ovidius a finalizat proiectul ”Ovidius Cyber Cloud”

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a implementat, în perioada 29 mai 2020-30 decembrie 2023, proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universităţii Ovidius din Constanţa, pentru modelare numerică, simulare şi procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”, acronim „Ovidius Cyber Cloud”, nr. contract 252/29.05.2020, cod MySMIS 124984, Program Operaţional Competitivitate, Axa prioritară – Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice şi dezvoltării afacerilor, tip proiect: Proiect de Tip Cloud şi Infrastructuri Masive de Date.

Proiectul ”Ovidius Cyber Cloud” a fost realizat la Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE), de către un colectiv interdisciplinar de cadre didactice și cercetători, coordonat de prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul proiectului și director al INSAE.

”Prin intermediul acestui proiect în cadrul UOC s-a realizat o infrastructură modernă de centru de date de tip cloud pentru procesarea structurilor masive de date (tip Big Data) și calcule științifice de înaltă performanță. De asemenea, au fost stabilite procedurile de operare și administrare ale centrului de date, atât din punct de vedere tehnic, cât și managerial. Consorțiul de firme care a asigurat livrarea și punerea în funcțiune a centrului de date a realizat instruirea tuturor categoriilor de personal tehnic și administrativ din cadrul universității pentru utilizarea echipamentelor.”, precizează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului ”Ovidius Cyber Cloud”, în vederea operaționalizării centrului de date, au fost dezvoltate aplicații pentru domeniul științelor inginerești, aplicații de procesare a datelor de trafic pentru soluții de tip „orașe inteligente” și aplicații în domeniul medicinei.

Advertisement
usr

Testarea funcționalităților disponibile în cadrul centrului de date a fost realizată prin implicarea unei echipe de peste 40 de cercetători și specialiști, atât de la Universitatea Ovidius din Constanța (Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Medicină), cât și de la alte universități și agenți economici din Constanța, București și Iași.

În urma realizării ”Ovidius Cyber Cloud”, cadrele didactice și studenții implicați în proiecte de cercetare au acces atât la resursele de calcul și procesare de date din cadrul centrului de date al Universității, InnoCity Digital Innovation Hub cât și la resursele ce vor fi disponibile prin integrarea în rețeaua națională – Infrastructura Națională pentru Calcul Științific Avansat (NGI-RO) și, respectiv, rețeaua europeană de calcul în Cloud – EGI.

”Proiectul „Ovidius Cyber Cloud” a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, și a avut o valoare totală de 5.017.979 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost de 4.997.979 de lei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions