Advertisement
Societate

Universitatea Ovidius a participat la o conferință internațională despre inovare în domeniul sportului

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la conferința anuală organizată de European Platform for Sport Innovation (EPSI), cu tema „Valori olimpice și inovare sportivă”, activitate realizată în cadrul proiectului „Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS).

La manifestarea care a avut loc la Olympia, în Grecia, au participat peste 100 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, ONG-urilor sau centrelor de cercetare, din mai mult de 20 de țări, printre care: Belgia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, România, Spania, Țările de Jos ș.a..

“Conferința a oferit o platformă eficientă de colaborare între experți, cadre didactice și cercetători, facilitând schimbul de idei și crearea de parteneriate pentru inițiative viitoare în domeniul sportiv. În cadrul sesiunilor plenare au fost prezentate detalii cu privire la depunerea și implementarea proiectelor cu finanțare internațională, iar participanții la mesele rotunde au prezentat propuneri pentru noi colaborări. Printre ideile generate, putem aminti: înființarea unei academii de înot pentru adulți; dezvoltarea unei aplicații mobile pentru monitorizarea stării de sănătate a utilizatorilor, care să includă programe eficiente de exerciții fizice, odihnă și exemple de bune practici pentru un stil de viață sănătos; organizarea de competiții, atât la nivel național, cât și internațional, pentru sporturile urbane etc.. Împreună cu organizatorii, participanții au identificat cele mai potrivite programe de finanțare pentru depunerea lor în perioada următoare.”, a declarat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.

Potrivit Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța, proiectul „Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS), cod CNFIS-FDI-2024-F-0473, are o valoare totală de 428.000 lei, fiind unul dintre proiectele UOC finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Maria Ionescu

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Recent Posts

Incendiu într-un bloc din Constanța. 12 persoane au fost evacuate

În această seară, 22 octombrie, pompierii militari ai ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină… Read More

2 ore ago

Senatorul de Constanța Remus Negoi: „Proiectul USR care prevede montarea unor butoane de panică în saloanele din spitale, respins de PNL și PSD“

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a susținut în plenul Parlamentului că siguranța pacienților… Read More

4 ore ago

Oficial! Sâmbătă, 26 octombrie, noul Consiliu Local Constanța intră în pâine. Cum se va forma majoritatea

Noul Consiliu Local Constanța va intra în pâine la finele acestei săptămâni, când noii aleși… Read More

4 ore ago

Primarul Chițac: Readucem la viață Palatul Reginei Maria din Mamaia!

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță pe Facebook că azi a semnat contractul de vânzare-cumpărare a… Read More

6 ore ago

România trece la ora de iarnă. Ceasurile se dau cu o oră înapoi

În noaptea de 26/27 octombrie se schimbă ora - ora 4.00 devine ora 3.00. Ziua… Read More

6 ore ago

Doliu în presa din Constanţa. S-a stins din viață jurnalistul Constantin Cumpănă

Astăzi, 22 octombrie, a încetat din viață jurnalistul Constantin Cumpănă (Lică, așa cum spuneau familia… Read More

10 ore ago