Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Universitatea Ovidius, la prima întâlnire din cadrul unui proiect european în domeniul adaptării la schimbările climatice

Published

on

chalkidiki

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de lider de parteneriat, a participat, recent, la prima întâlnire din cadrul proiectului „Less vulnerability, more adaptability – pilot remote sensing assisted restoration of green spaces in coastal and urban areas within the Black sea region – MoreAdaptBSB” (BSB00479), organizată la Chalkidiki (Grecia).

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai celor cinci parteneri în proiect, din Bulgaria, Grecia și Ucraina.

”Discuțiile au vizat, în mod special, aspecte organizatorice și administrative, întâlnirea oferindu-le reprezentanților instituțiilor partenere prilejul de a detalia obiectivele proiectului, activitățile propuse și principalele etape de implementare a acestuia.”, precizează conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir, prorector al UOC și coordonator al consorțiului din cadrul proiectului MoreAdaptBSB.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea cooperării transfrontaliere pentru creșterea gradului de pregătire și adaptabilitate regională la pericolele legate de schimbările climatice, prin aplicarea unor soluții bazate pe metode inovatoare de teledetecție. Astfel, proiectul vizează restaurarea a cel puțin șase hectare de zone urbane și de coastă în Cassandra (GR), Primorsko (BG), Constanța (RO) și Odesa (UA), transformându-le în peisaje noi, adaptive și rezistente.

Advertisement
usr

Proiectul MoreAdaptBSB este implementat de Universitatea Ovidius din Constanța, în calitate de lider, în cadrul unui parteneriat din care fac parte alte cinci organizații: Camera de Comerț din Chalkidiki, Grecia; Primăria din Kassandra, Grecia; Via Pontica Foundation, Bulgaria; Primăria din Primorsko, Bulgaria; Universitatea Agrară de Stat din Odesa, Ucraina.

”Proiectul este implementat în perioada 26.07.2024– 25.01.2027 și are o valoare totală de 1.594.728 de euro. Din această sumă, 1.435.255,20 de euro reprezintă finanțarea acordată de Uniunea Europeană prin Programul Interreg NEXT Black Sea Basin.”, au precizat reprezentanții Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions