Conecteaza-te cu noi

Societate

Universitatea Ovidius lansează PILDAS, un proiect de antreprenoriat studenţesc

Published

on

Societatea Antreprenorială Studenţească Ovidius Innovation Center (OIC-SAS) a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) organizează, marţi, 29 aprilie, la ora 15.00, evenimentul de lansare oficială a proiectului – CNFIS-FDI-2025-F-0183 – PILDAS, finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI) 2025.

Manifestarea cu tema „Spirit Antreprenorial la Ovidius: Pregătire, Inovare, Lansare, Dezvoltare și Afaceri de Succes” se va desfășura în Aula B la Universitatea Ovidius din Constanța, bd. Mamaia 124.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului va avea loc prezentarea obiectivelor şi activităţilor incluse în proiectul PILDAS, iar cadrele didactice şi reprezentanţii mediului de afaceri prezenți la eveniment îi vor motiva pe tineri să se implice în acest proiect, care îşi propune stimularea şi dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale studenţeşti. Totodată, va avea loc şi o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru studenţi şi partenerii din proiect, iar participanţii la eveniment vor discuta pe tema oportunităţilor concrete de implicare.

„Se zice că nu poţi crea o reputaţie spunând doar ce intenţionezi să faci. E un fapt, însă, că noi, la OIC-SAS, creştem de la an la an şi suntem apreciaţi din ce în ce mai mult de studenţi. Acest lucru înseamnă că suntem atenţi la nevoile, interesele şi aspirațiile lor de inovare şi că avem un rol activ în crearea unei mentalităţi antreprenoriale în Universitatea Ovidius”, a declarat conf. univ. dr. Dragoş Sburlan, directorul de proiect.

Potrivit acestuia, PILDAS este proiectul prin care Universitatea Ovidius din Constanța a marcat o performanţă remarcabilă – clasarea pe primul loc, la nivel naţional, în domeniul Susținerii activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS), în cadrul competiției FDI 2025, devansând toate celelalte universități din țară înscrise la această secțiune. Această clasare de la a IX-a ediție a competiţiei FDI repetă performanța debutului din 2017, când UOC a ocupat, de asemenea, primul loc.

Scopul proiectului PILDAS este cultivarea unei mentalităţi antreprenoriale în rândul studenţilor UOC, ce presupune stimularea iniţiativei, acumularea de cunoştinţe, aptitudini şi abilităţi specifice prin oferirea de resurse, mentorat, experienţe relevante şi promovare.

Proiectul CNFIS-FDI-2025-F-0183 – PILDAS are o valoare totală de 237.000 de lei și este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională 2025 al Ministerului Educației și Cercetării.

”PILDAS face parte din viziunea UOC de a deveni o universitate antreprenorială și un motor de dezvoltare durabilă în regiunea de sud-est a României. În acest sens, până în momentul de față, la Universitatea Ovidius din Constanța au luat parte la activitățile antreprenoriale mai mult de 1400 de studenți, grupați în peste 145 de echipe, prin participarea la peste 30 de conferințe, școli de vară și workshop-uri.”, a precizat Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

Afis pildas

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions