Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Universitatea Ovidius lansează un nou proiect câștigător finanțat prin PNRR, în valoare de peste 4,6 milioane de lei

Published

on

Universitatea Ovidius Constanța (UOC) lansează proiectul ”Înființarea și dezvoltarea Centrului Regional Sud-Est pentru orientarea în cariera de cercetător – AD. AUGUSTA” (cod 2/16.11.2022), cu o valoare totală de 4.624.260,00 lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Investiția 10. Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării).

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 25 mai 2023, scopul acestuia fiind promovarea cercetării științifice și dezvoltarea interesului pentru cercetarea românească, inclusiv prin înființarea și operaționalizarea Centrului Regional Sud-Est pentru orientarea în cariera de cercetător.

”Centrul AD. AUGUSTA va fi înființat în cadrul Universității Ovidius din Constanța și va deservi Regiunea Sud-Est a României prin furnizarea de servicii de înaltă calitate de informare, orientare și consiliere în cariera de cercetător în 7 domenii de doctorat, 29 de domenii de master și 33 de domenii de licență, cu 54 de specializări sau programe de studii universitare de licență.”, precizează prof. univ. dr. Elena Danteș, directorul proiectului.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

Advertisement
usr
  • creșterea accesului la servicii de calitate de informare, orientare și consiliere în cariera de cercetător, pentru 220 de cercetători, 650 de studenți, 150 de doctoranzi și 30 de postdoctoranzi care urmează să beneficieze de serviciile centrului;
  • furnizarea de servicii personalizate de consiliere în cariera de cercetător, programe educaționale axate pe știința pentru societate, promovarea cercetării românești și a profesiei de cercetător, astfel încât cel puțin 95% dintre beneficiarii centrului se vor declara mulțumiți de calitatea serviciilor oferite;
  • promovarea științei, a domeniului cercetării și a rezultatelor cercetării românești, acțiuni de citizen scrience, fiind vizate și grupuri țintă reprezentate de elevi și populația generală (50 de școlari sau liceeni, 100 de membri ai comunității din Regiunea Sud-Est).

Potrivit prof. univ. dr. Elena Danteș, valoarea adăugată a proiectului constă în întărirea capacității instituționale a Universității Ovidius din Constanța în vederea constituirii într-un hub de cercetare și inovare la nivelul Regiunii Sud-Est și recunoașterii acesteia ca unitate de referință pentru cercetarea științifică la nivel regional, național și internațional.

”Participanții la programele dezvoltate de acest centru vor beneficia de oportunități semnificative de dezvoltare a abilităților de cercetare, îmbunătățire a competențelor de comunicare științifică și gestionare a carierei, oferindu-le astfel un avantaj competitiv puternic în mediul academic și profesional.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions