Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, cea de-a patra ediție a conferinței internaționale (Inter)cultural Dialogues, activitate realizată în cadrul proiectului ”Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS).
Evenimentul a reunit peste 40 de participanți, printre care s-au aflat studenți internaționali, înmatriculați la universități din țară și din străinătate, care au prezentat lucrări despre imaginea țării, a regiunii sau a orașului din care aceștia provin, despre elementele culturale ale zonei, mituri, povești sau legende locale.
”Conferința, devenită deja tradiție în universitatea noastră, se bucură, de la an la an, de un interes din ce în ce mai crescut din partea participanților. Obiectivul unor astfel de inițiative este reprezentat de intensificarea procesului de internaționalizare acasă, prin creșterea interacțiunii dintre studenții străini și cei români. Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a celor mai merituoși studenți și cu o excursie tematică, în regiunea Dobrogea, în care aceștia s-au familiarizat cu specificul culturii locale.”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.
Potrivit Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța, proiectul NODENS, cod CNFIS-FDI-2024-F-0473, are o valoare totală de 428.000 lei și este unul dintre proiectele UOC finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.