Operaţiunea de salvare a celor 14.600 de oi aflate pe nava Queen Hind, care s-a răsturnat azi la prânz într-o parte, este în plină desfăşurare. Până în acest moment au fost aduse la ţărm 32 de oi, iar activitatea de salvare se derulează cu rapiditate.
Potrivit Biroului de presă al ISU Constanţa, în urmă cu puţină vreme au ajuns și salvatorii de la ARSVOM cu nava Hercules și 2 șalupe. Se întind 2 rânduri de baraje antipoluare și unul de forţă. Concomitent se încarcă pe şalupe ovinele vii cu forţe din cadrul tuturor armelor și autorităților publice. Ulterior se va încerca reducerea unghiului de înclinare și repunerea navei pe poziție pentru a putea fi remorcată la cheu.
Precizăm că azi s-a întrunit ședința comitetului județean pentru situații de urgenta și se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele vii, ulterior cele decedate.
Deocamdată nu se ştie câte oi au scăpat cu viaţă şi câte au murit. Oricum, toate vor fi aduse la ţărm. Cele care au scăpat vor fi depuse în ţarcul de unde au fost încărcate la bordul navei.
Advertisement
Update: În urmă cu puţină vreme, (puţin după ora 22.00) navele de salvare ale ARSVOM şi celelalte echipaje de intervenție au încetat activitățile după ce au securizat nava Queen Hind, au montat barajele și au verificat cu scafandri existența fisurilor.
Operațiunile se vor relua dimineața.
“Ţinând cont de poziţia navei, riscul de a continua misiunile de salvare şi aducere a navei la ţărm este foarte mare pentru viaţa salvatorilor.”, a precizat subprefectul Ali Şenol.
Aici aveţi primele informaţii referitoare la înclinarea navei şi la savarea membrilor de echipaj.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!