Au fost emise dispoziții de dragaj pentru zonele 4, 6 și 9 din Portul Constanța. Lucrările de dragaj vor fi executate în apropierea operatorilor portuari SOCEP, CHIMPEX, UMEX, NSS și OIL TERMINAL.
Lucrările de dragaj sunt prevăzute în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.
În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.
În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru.
”Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.”, precizează Biroul de presă a CN APM.
O nouă dispoziție de dragaj în Portul Constanța
Lucrări de dragaj în Portul Constanța, o nouă etapăAu fost emise dispoziții de dragaj pentru zonele 4, 6 și 9 din Portul Constanța. Lucrările de dragaj vor fi executate în apropierea operatorilor portuari SOCEP, CHIMPEX, UMEX, NSS și OIL TERMINAL. Lucrările de dragaj sunt prevăzute în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru.Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.
Publicată de Constanta Port pe Marţi, 17 septembrie 2019
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta