În perioada 17-19 iunie, la Caracal s-a desfășurat cea de-a 51-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Călușul Românesc”.
Festivalul s-a desfășurat sub egida Consiliului Local și a Primăriei municipiului Caracal, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Turism, cu UNESCO, Comisia Națională a României pentru UNESCO și cu Centrul Județean pentru Promovarea Tradițiilor Populare Olt.
Iată care a fost programul:
Vineri, 17 iunie
Advertisement
ora 18:30 – Parada Portului Popular (Piața agro-alimentară – Bd. Antonius Caracalla – Platoul Administrativ)
ora 19:00 – Deschiderea oficială a Festivalului (Platoul Administrativ) și Demonstrații de virtuozitate ale participanților (Platoul Administrativ)
ora 20:00 – Concurs călușăresc (Teatrul de Vară) și Spectacole folclorice.
Sâmbătă, 18 iunie
ora 11:00 – Demonstrații ale ansamblurilor invitate (Parcul „Constantin Poroineanu”)
ora 19:00 – Concurs călușăresc (Teatrul de Vară) și spectacole folclorice
Duminică, 19 iunie
ora 19:00 – Gala laureaților (Teatrul de Vară) urmată de spectacole folclorice
Pe toată perioada Festivalului, în proximitatea Teatrului de Vară a avut loc Târgul romanațean al meșterilor populari.
Ansamblul folcloric ”Armânamea” din orașul Ovidiu a participat în calitate de invitat la acest festival și a reprezentat zona Dobrogea.
”În prima zi a festivalului, pe platoul Primăriei municipiului Caracal s-a desfășurat o frumoasă Paradă a Portului Popular, precum și demonstrații de virtuozitate ale ansamblurilor participante.
În următoarele zile, 18-19 iunie la Teatrul de Vară s-a desfășurat concursul ”Călușul Românesc”, urmat de spectacolele susținute de ansamblurile invitate.
Mulțumim Primăriei Ovidiu pentru susținere și implicare!”, a precizat coregraful Elena Dordea.
Ansamblul ”Armânamea” a participat la acest festival cu 12 membri și a făcut o impresie deosebită.
Advertisement
Coregraful Elena Dordea a precizat pentru ziarul Ordinea că primarul din Caracal, Ion Doldurea, a vrut să facă o fotografie cu artiștii din Ovidiu.
”De regulă, participanții la un astfel de eveniment îi solicită primarului să aibă amabilitatea de a face o poză împreună. În cazul nostru, a fost invers: primarul a venit la noi și ne-a solicitat să facem o poză împreună!”, a spus Elena Dordea.
De precizat este faptul că ansambul ”Armânamea” a primit din partea organizatorilor un premiu de participare.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!