În urmă cu 10 ani, la Constanța, s-au pus bazele Asociației Tomis Antidrog Constanța, împreună cu o echipă tânără, dornică să aducă o schimbare în acest domeniu atât în Constanța dar și la nivel național.
La acea vreme, consumul de etnobotanice și magazinele “de vise” erau în plină dezvoltare ca rețea iar incidența tinerilor cu acest fenomen era dezastruoasă pentru sănătate. În cei 10 ani de activitate am implememtat proiecte de prevenție și combatere atât în județul Constanța dar și la nivel național prin proiecte ce au diferite teme/moduri de abordare pentru aproximativ 30.000 de beneficiari, printre care amintim:
În domeniul cultural: Concert dedicat părinților ”Plante bune, plante rele”, unde am lansat broșura Dialogul Vârstelor (broșură pentru părinți) în parteneriat cu Adrian Daminescu (membru de onoare al asociației și alti invitați)
În cluburi – programe de stand up comedy pe tema drogurilor împreună cu Radu Pietreanu și Doru Octavian Dumitru (membrii de onoare ai asociației)
Advertisement
În școli – programe de prevenție în toate liceele și scolile din județul Constanta (peste 4.000 de beneficiari)
Lansarea primului ziar informativ și educativ la nivel național “Ziarul Vicii” în colaborare cu Universitatea Ovidius prin Facultatea de Jurnalism
Programe sportive: Sportul bate drogul, Gale OSS FIGHTERS ( motto sportul bate drogul), cupa de tras cu arma la poligon Zip Escort, Gașca Micilor Bicicliști, campionat de oină în parteneriat cu Federația Română de Oină, cross-uri etc.
Sănătate – programe de consiliere psihologică gratuită pentru dependenți, dar și pentru familiile acestora, programe de nutriție pentru adolescenți
Artă – concursuri de fotografie și picturi pe tema “antidrog”
Advertisement
Social – proiect anti bullying împreună cu Cătălin Moroșanu și Andrei Stoica
Parteneriat cu penitenciarul Poarta Albă – program dedicat deținuților cu vârsta între 18-15 ani
Comunicate și amendamente către Agenția Națională Antidrog cu privire la: pericolul țigărilor electronice, consumului de alcool la balurile de boboci etc.
Proiect pilot în cadrul școlilor de șoferi cu privire la riscul consumului de alcool și droguri la volan.
Alte proiecte desfășurate:
Advertisement
ESTI RESPONSABIL
DROGUL LA VOLAN
VREAU SĂ NU ÎNCERC
SUNT VIP DOAR ÎN LUMEA MEA
UN DROG = UN PRIETEN MAI PUȚIN
”Mulțumim tuturor partenerilor noștri: Inspectoratul Județean de Poliție al județului Constanța, Inspectoratul Șolar Județean Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Penitenciarul Poarta Albă, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, tuturor instituțiilor de presă din Constanța, Federației Române de Oină dar și tuturor voluntarilor și membrilor de onoare care ni s-au alăturat și au participat la programele/proiectele noastre.”, a precizat George Drăgan, președintele Asociației Tomis Antidrog.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!