După doi ani de restricții, vizitarea bolnavilor internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost parțial reluată. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Crina Kibedi, vizitele se pot face zilnic, între orele 14.00 și 16.00.
Trebuie însă respectate mai multe măsuri. Este important de precizat faptul că masca este obligatorie în incinta spitalului. Tot obligatoriu este și echipamentul de protecție. Acesta este pus gratuit la dispoziția vizitatorilor de către conducerea spitalului și se regăsește la intrarea în fiecare secție.
În afara orelor de vizită, aparținătorilor nu le este permisă intrarea în secțiile și compartimentele spitalului.
Accesul este interzis, în continuare, în sectoarele Covid, pe secțiile Obstetrică- Ginecologie I și Obstetrică- Ginecologie II şi pe secția Neonatologie. Excepţie fac doar nou-născuții aflați la Terapie intensivă, care pot fi vizitați oricând de către părinți.
Advertisement
De asemenea, pe secția de Pediatrie au acces numai părinții sau tutorii legali pentru minorii fără însoțitor. În ceea ce priveşte secția ATI, aici, vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic, în intervalul orar 13.00-15.00, doar membrilor familiei, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.
„Pentru pacienții internați în secțiile cu risc, menținem serviciul de curierat, între orele 11.00- 12.00 și 16.00-17.00.”, se precizează în regulile postate pe pagina oficială a unității medicale.
Pentru secțiile unde programul de vizită se reia, aparținătorii sunt rugați să respecte următoarele reguli și masuri de siguranță: masca de protecţie este obligatorie, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Totodată, în incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei). Echipamentul de protecţie este pus la dispoziția aparținătorilor gratuit și se găsește la intrarea în fiecare sectie.
În plus, este obligatorie dezinfecţia mâinilor, la intrarea, dar și la ieșirea din spital. Când urcaţi pe secţii, nu uitaţi că se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient, timp de maxim 15 minute. Totodată, vizitatorii sunt rugați să folosească numai circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toată durata vizitei.
Advertisement
Urmăriți mai jos declarația referitoare la măsurile care trebuie respectate:
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!