Senatorul de Sibiu al USR Claudiu Mureșan a avut, astăzi, în Parlament, o intervenție pe tema construcțiilor care sunt ridicate pe plaja de la Corbu.
„Am cerut, astăzi, Ministerului Mediului să explice cum e posibil ca într-o zonă protejată – plaja de la Corbu, parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării – cineva să poată construi 18 clădiri de beton și autoritățile să avizeze pozitiv o asemenea monstruozitate. În calitate de președinte al Comisiei pentru mediu din Senat, i-am solicitat ministrului Mediului, Tanczos Barna, să mă ajute să primesc dosarul acestui caz curios. Trebuie să vedem în ce măsură discutăm despre un proiect ilegal. Nu de alta, dar așa pare. Cât de cinic poți fi să numești 18 coloși din beton drept ”sat pescăresc?”“, a declarat Claudiu Mureșan.
Amintim că, pe plaja sălbatică de la Corbu se construiește masiv 18 imobile de mari dimensiuni. Totul este mascat sub umbrela unui Sat Pescăresc. Numai că, în locul unor construcții ușoare, din lemn, în zona protejată sunt sute de tone de betoane. Unul din cei care se întrebă cum este posibilă ridicarea unor astfel de construcții într-o zonă protejată este senatorul de Constanța al USR Remus Negoi. Acesta a fost la fața locului împreună cu câțiva colegi (senatorul USR de Tulcea, Vicol Costel, preşedintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, vicepreşedintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu şi Andrei Toxin), pentru a vedea construcția Satului Pescăresc din Rezervația Biosferei Delta Dunării – satul Corbu, județul Constanța.
„Am fost în satul Corbu din judeţul Constanţa, situat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, unde se consturieşte un aşa zis sat pescăresc, în realitate un ansamblu rezidenţial grandios. Avem nevoie de lămuriri de la autorităţi cu privire la ridicarea acestei construcţii într-o zonă care este rezervaţie naturală. Mai mult decât atât, în perimetrul rezervaţiei este interzis accesul mijloacelor de transport, însă constructorul folosește utilajele grele pentru a turna betonul. Vrem să aflăm dacă pentru ridicarea ansamblului rezidenţial în interiorul sitului Natura 2000 au fost obţinute avizele de mediu şi de contrucţie necesare şi dacă acordarea acestora s-a făcut conform legii.“, a declarat Remus Negoi.