Conecteaza-te cu noi
palaz

Administratie

(VIDEO) ”Crescătoria de guzgani” din curtea comună a Policlinicii 2 și a Spitalului de Infecțioase

Published

on

În anul 2015, în urma unui proiect european de aproape două milioane de euro, Policlinica 2 a Spitalului Județean, din zona ICIL, a fost modernizată. La frontul stradal, dinspre IC Brătianu, imobilul arată cum  nu se poate mai bine. Pe cealaltă latură, dinspre bulevardul 1 Decembrie 1918, a fost construit un zid galben, de aproximativ doi metri înălțime. La stradă, totul arată perfect. Însă, după zicala, nu întâmplător adoptată de acest popor cu o istorie zbuciumată, pe afară-i vopsit gardul, înăuntru, leopardul! Vorbim în cele ce urmează despre o stare de fapt oribilă, șocantă și inumană, care se petrece îndărătul gardului vopsit și a clădirii renovate. În curtea generoasă din spate, pe lângă Policlinica 2, se mai află și Spitalul de Boli Infecțioase. Așadar, două unități medicale distincte, tutelate de autorități distincte, respectiv Consiliul Județean și Primăria Constanța! Iar între cele două se află mai multe clădiri scoase din circuitul medical, unele din ele fiind șubrede, cu plafoanele prăbușite, pline de gunoaie și dejecții. Gândaci, șoareci și guzgani de un cot colcăie și mișună la câțiva metri de unitățile unde, neavând încotro, vin pacienții șubreziți de boli infecțioase. Că poate scapă de o infecție și dau de alta! Până nu demult, chiar într-una din aceste clădiri se gătea mâncarea ”sănătoasă” pentru bolnavi.

Consiliul Județean s-a decis să facă ordine. Tocmai de aceea, vicepreședintele acestei autorități, Claudiu Palaz, a invitat presa, la sfârșitul săptămânii trecute, la un tur prin focarul de infecție. În clipul de mai jos puteți vedea ”leopardul” în toată… oribilitatea lui.

După cum spuneam mai sus, Consiliul Județean s-a decis să facă ordine. Clădirile vechi din anii 40 ai secolului trecut, degradate și pline de gunoaie, vor fi rase de pe fața pământului, fiind solicitate în acest sens autorizații de demolare. Pe de altă parte, Primăria Constanța, împinsă de la spate de Consiliul Județean, va proceda în mod simetric la demolarea focarelor de infecție pe care le tutelează, prin Spitalul de Boli Infecțioase, în curtea delimitată de bulevardele Ferdinand și 1 Decembrie 1918. Va rezulta astfel o suprafață liberă de peste 5.000 de metri pătrați.

Advertisement
usr

Pe de altă parte, Consiliul Județean va salva două clădiri, ridicate în această curte în anii 60, care au trecut testele de rezistență. Una din ele va fi dedicată funcționării unui institut de medicină-legală, în contextul în care județul Constanța este unul din puținele din țară care nu au un astfel de institut. A doua clădire ce va fi salvată va fi integrată Policlinicii 2, fiind prin construcție unită de aceasta printr-un corp de legătură. Claudiu Palaz este convins că acest corp secundar al Policlinicii 2 a fost intenționat lăsat în paragină pentru a putea fi privatizat pe nimic. Însă această poveste, cu tot păienjenișul ei de interese, v-o spunem mâine, într-un articol separat. Va urma!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions