Conecteaza-te cu noi
palaz

Video

Dezbatere la Primărie. Poliția Locală ar putea confisca banii rezultați din activitatea agenților economici. Vezi ce spune avocatul Mirela Doicescu

Published

on

dezbatere agenti economici

„Operațiunea Pătrunjelul” derulată de Poliția Locală din Constanța ar putea fi extinsă și la agenții economici din oraș, care încalcă Regulamentul privind organizarea şi desfășurarea activităților comerciale şi a serviciilor de piață în municipiu. Concret, polițiștii locali vor putea confisca încasările de la societățile comerciale, terase sau restaurante spre exemplu, pe perioada în care activitatea este suspendată de Primărie. Prevederea este prevăzută în proiectul de modificare a Regulamentul privind organizarea şi desfășurarea activităților comerciale, care a fost dezbătut, astăzi, la sala Remus Opreanu a Prefecturii.

Propunerea a fost comentată și de avocatul Mirela Doicescu, reprezentatul mai multor agenți comerciali din Constanța.

„Cea mai importantă problemă ridicată a fost cea legată de solicitarea Poliției Locale de a putea confisca banii rezultați din activitatea economică în momentul în care  se emite o decizie de suspendare a activității economice de către primar și agentul economic continuă să își desfășoare activitatea. Noi am solicitat să fie respinsă această propunere a Poliției Locale, insistând pe faptul că un agent al Poliției Locale nu poate să deschidă casa de marcat și să confiște sumele rezultate din vânzare în ziua în care activitatea agentului economic era suspendată, solicitând ca aplicarea acestei dispoziții să se facă strict de organele de control fiscal-economice și pe baza unui proces verbal.

O altă problemă foarte spinoasă este că, în prezent, Hotărârea de Consiliu Local privind regulamentul agenților economici permite suspendarea activității atunci când Poliția Locală o solicită primarului, printr-o dispoziție de primar, emisă stric ca urmare a comunicării din partea Poliției Locale. Forma actuală a HCL este în sensul că suspendarea activității se poate face la săvârșirea repetată a unei contravenții. Știți ce înseamnă săvârșirea repetată a unei contravenții? Înseamnă că dacă ai săvârșit a doua oară contravenția, Poliția Locală se poate adresa primarului pentru suspendarea activității. Solicitarea noastră și pe care o reiterăm azi este următoarea: măsura suspendării să poată fi solicitată de Poliția Locală primarului doar după săvârșirea a trei contravenții, la întocmirea celui de-al patrulea proces verbal, dar rugămintea era următoarea: nu poți să ceri primarului suspendarea activității unui agent economic dacă tu (Poliția Locală, n.r.) nu i-ai comunicat procesele verbale, pentru nu toate se comunică în momentul completării, și dacă nu ai comunicat procesele verbale să nu poți să ceri măsura suspendării. Pe de altă parte, chiar dacă le-ai comunicat, sunt în termenul de 15 zile în care poți să le contești, să nu poți cere suspendarea, să aștepți ca omul să aibă acces la justiție și să vadă dacă formulează plângere contravențională“, a spus avocatul Mirela Doicescu.

Advertisement
usr

Mai multe detalii puteți urmării aici:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions