Update3: Cauza probabilă a fost autoaprinderea maltodextrinei (substanță rezultată în urma prelucrării porumbului) în timpul uscării. Au fost afectate: instalația de uscare (tanc 72 mc) și instalația aferentă uscătorului. Linia tehnologica era în probe.
Intervenția s-a încheiat la ora 14.21.
La fața locului a rămas pentru supraveghere o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Update2: Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, în momentul în care au ajuns la fața locului, cei 42 de pompieri au văzut că este vorba despre un incendiu la o celulă de prelucrare produs porumb cu degajare mare de fum.
”Aceștia sunt și la această oră la fața locului și lucrează pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative. La acest moment nu mai există nici un incendiu, nu sunt victime și nu sunt persoane care să fi avut nevoie de transport la spital.”, a precizat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Constanța.
Update: La ora actuală se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. Nu mai există flacără, iar pompierii intervin pentru răcirea zonei. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Advertisement
Problemele au apărut la centrifuga de mare capacitate aflată în probe.
Știre inițială:
În urmă cu puțină vreme, în jurul orei 12.30, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină la Fabrica de Amidon din Medgidia, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu.
La fața locului se deplasează de urgență mai multe echipaje de intervenție și salvare.
Deocamdată nu se știe care a fost cauza exploziei și dacă sunt victime.
Advertisement
Precizăm că Fabrica de amidon este în probe și obținuse în luna decembrie 2021 autorizația de funcționare.
La fața locului au fost alocate următoarele forțe: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!